TARIMDA ARALIK AYI FAALİYETLERİ

TARIMDA ARALIK AYI FAALİYETLERİ

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2013 yılı Aralık ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı.      

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2013 yılı aralık ayı içinde, Bitki, hayvancılık ve su ürünleri, Gıda ve Yem Kontrolleri, Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Altyapı konularında faaliyetler gerçekleştirdi.

Faaliyetler kapsamında; Aralık ayında 4 bin 649 çiftçi Çiftçi Kayıt Sistemine kaydedildi.

İl Özel İdaresi Kaynaklı projelerden Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında 86 çiftçiye toplam 3 bin 650 kg yonca tohumu dağıtımı yapıldı. 

2013 yılında gerçekleştirilen ?Kadın Çiftçiler Yarışıyor?? Bilgi ve Proje  Yarışmasında  Türkiye ikincisi olan bayan çiftçinin, çilek dikimi tamamlanan 1 dekarlık serasının kontrolleri yapıldı ve 6 aylık faaliyet raporları Bakanlığa gönderildi.

Çiftçilere 3 bin 382 adet meyve fidanı dağıtılarak 172 dekarlık meyve bahçesi tesisi kurulması sağlandı.

Meyveciliği Geliştirme Projesi doğrultusunda 172 dekar alanda 3 bin 382 adet meyve fidanı ile kapama meyve bahçeleri kuruldu.

Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında il genelinde bin 631 büyükbaş hayvana brucella aşısı yapıldı. 

Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde denetimler yapılmış ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanıldı.

Bin 140 büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldı, 40 işletmeye ceza kesildi.

Büyükbaş hayvancılık işletmelerinde yapılan denetimlerde belgesiz hayvan hareketi yapıldığı ve kulak küpe taktırmadığı için 40 işletmeye 52 bin 241 TL idari para cezası verildi.

İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden  54 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmedi.

Yapılan 1 Balıkçı Barınağı, 11 su ürünleri satış yeri ve 2 alabalık işletmesi denetimi sonucunda işletmelerde su ürünleri mevzuatı ile ilgili uygunsuz bir duruma rastlanılmadı. 133 kişiye Amatör Balıkçı Belgesi verildi.

Alkollü içki içeceklerine yönelik 90 olmak üzere gıda işyerlerine toplam 359 denetim gerçekleştirildi.

 Bazı Kaçakçılık Türleri ile Mücadele Eylem Planı kapsamında; son 3 ayda 157 şeker, 126 çay ve 96 adet et denetimi yapılmış olup, olumsuzluğa rastlanılmadı.

 Alo Gıda 174 hattına gelen 7 şikâyet incelendi; 6 işletmede olumsuzluğa rastlanmadı, 1 işletmeye 20 gün işyerindeki olumsuzlukları düzeltmek için yasal süre verildi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.