DÜZCE PREFABRİK OKULLARINDAN KURTULUYOR

DÜZCE PREFABRİK OKULLARINDAN KURTULUYOR

Hayırseverler Düzce?de eğitime katkıda bulunmaya devam ediyor. Valilik ve AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Hikmet Akın Ortaokulu yeni çehresine kavuşacak.

Düzce?nin yıllardır eğitimdeki kanayan yarısı olan prefabrik okulları daha iyi eğitim verebilecek betonarme okullara çevirmek için gerekli adımlar atılıyor.Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Valilik ile AKFEN İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş arasında imzalanan ve Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı?nın da katıldığı protokolle Hikmet Akın Ortaokulu prefabrik görüntüsünden kurtularak öğrencilere daha iyi eğitim verebilecek bir hale gelecek.

Valilikte imzalanan protokolle 456 öğrencisi ve 24 öğretmeniyle eğitim öğretimini depremden sonra yapılan prefabrik okulda devam ettiren Hikmet Akın Ortaokulu yerini,kalıcı olacak 16 derslikli okula bırakacak.

Hala prefabrik okullarda eğitim veren Düzce için önemli bir adım olan protokolde Vali Ali İhsan Su,eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını kaydetti.

Su:?en önemli konu eğitim.Eğitimde yapılacak her yatırım çocuklarımızın geleceği açısından önemli.İlimizde bulunan 18 prefabrik okulla ilgili çalışmalar var.Yaptığımız ve devam eden ihaleler var.AKFEN gibi bu konuya önem veren hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.Yapılan protokol sayesinde prefabrik olan okul 16 derslikli betonarme bir okula dönüşecek.Çocuklara da velilere de buradan müjde olsun.?dedi.

2013-2014 eğitim öğretim yılının 2.yarıyılında inşaatı başlayacak okulun yapımını üstlenen ve okulun adına annesinin adını veren hayırsever iş adamı Selim Akın,bu tarz eğitime yönelik yatırımların artması gerektiğine dikkat çekti.

?Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptığımız prefabrik okulun yeniden düzenlenip yapılması konusunda Valiliğimizin de desteğiyle ortak bir çalışma yürütüyoruz.Bu proje kapsamında daha önce yaptığımız prefabrik okulların daha elverişli eğitim vermesi için harekete geçtik.Çocuklarımızın daha güzel ortamlarda eğitim görebilmesi için bugün bu protokolü imzalıyoruz.?

Vali Ali İhsan Su ve Hayırsever iş adamı Selim Akın arasında imzalanan protokolle Hikmet Akın Ortaokulu?na kazandırılacak yeni çehre için harekete geçildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.