ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞ SÜRMELİ

ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞ SÜRMELİ

2013-2014 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ererken, Eğitim Bir-Sen tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, her öğretim yılında yapılan ve çözümlerden ziyade sorunların ön plana çıktığı klişeleşen açıklamaların aksine, bu dönem için hakkın teslim edildiği belirtildi.

 

Eğitim Bir-Sen tarafından yazılı açıklamada, ?2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur.? Denilirken, Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana geldiği, 2014-2015 yılı için imzalanan toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesinin istendiği belirtildi.  

 

Açıklamada,  Eğitim-Bir-Sen başta olmak üzere, Memur-Sen ailesi olarak yapılan çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra 12 milyon 300 bin imza ile hükümetin kapısının çalındığı ve akabinde kadınların kategorilere ayrılmadığı, temel insan hakları bağlamında ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve ötekileştirilmediği yeni bir dönem başladığı kaydedildi.

 

Ayrıca açıklamada, eğitim öğretim alanında hem öğrencileri hem öğretmenleri ilgilendiren olumlu gelişmeler yaşandığı kaydedilerek, henüz adım atılmamış bazı uygulamaların ise bir an önce hayata geçirilmesi istendi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.