OKUL BAŞKA YERE YAPILACAK

OKUL BAŞKA YERE YAPILACAK

İl Genel Meclisi 2. birleşimde, tarihi binası depremden sonra yıkılan Azmimilli ilkokulu görüşüldü. Koruma kurulu kararına göre, ya okulun tarihi binasına uygun bir yapı inşa edilecek ya da okulun yeni binası başka alana yapılacak.

İl Genel Meclisi Şubat ayı ikinci birleşiminde bir çok gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. Yerel seçimlere 2 ay kala çalışmalar hız kazanırken bugünkü 2. birleşimde gündem yine doluydu.

 

SOSYAL MARKET

Gündem maddelerinden biri yine kalıcı işyerleri ile ilgiliydi. Fevzi Çakmak Mahallesindeki kalıcı işyerlerinde yeteri sayıdaki dükkanın Sosyal market uygulaması amacıyla kullanılmak üzere Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına tahsis edilmesi talebi kabul edildi. Ayrıca, özel bir diyaliz merkezinin il genelindeki kalıcı işyerlerinin öğrencilerin barınması amacıyla kiralanması talebi de uygun görülerek kabul edildi. Kalıcı işyerleri ile ilgili olarak İl Özel İdare genel Sekreter Vekili Erdoğan Ülker açıklamalarda bulundu.

AZMİMİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK TESCİL EDİLDİ

Ocak ayı 4. birleşiminde Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilen Azmimilli İlköğretim okulunun son durumu ile ilgili inceleme yapan komisyon, hazırladığı raporu bugün meclise sundu.

Komisyon Başkanı Hasan Arslan?ın okuduğu raporda, Azmimilli mahallesinde bulunan ilköğretim tesisinin Akara Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Kurulunun kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edildiği, tarihi okul binasının depremde hasar görerek yıkılmasının ardından yerine yapılan 2 prefabrik binanın kaldırılarak kalıcı bina yapılması için tescilin kaldırılması amacıyla koruma kuruluna başvurulduğu ancak kurul tarafından tescilin kaldırılmadığı ifadelerine yer verildi. Ayrıca raporda, ? Azmimilli İlöğretim okulunun yaklaşık 850 metre ilerisinde yapılacak olan terminalin güneyinde 10 bin 600 metrekarelik ilköğretim tesis alanının 18. madde uygulaması ile elde edildiği, tapu kaydı bir aya kadar çıkacak olan arsanın İl özel idaresi adına tescil edileceği belirtildi.

Rapor hakkında konuşan İGM üyesi Ergin Özensel ise, her ilin sembolik binaları olduğunu söyleyerek ilçelerden örnek verdi Özensel, Azmimilli ilkokulu binasının da tarihi olduğunu ancak depremde yıkıldığını hatırlatırken, koruma kurulunun kararının bozulmayacağını okulun alanına başka betonarme bina yapılamayacağını ifade etti. Özensel okulun başka bir yere yapılmasına karar verildiğini ancak eski okulun aynısının yeniden yapılarak bu yerin değerlenebileceğini söyledi.

HAYIRSEVERLER SEÇİLDİ

İl Genel meclisinin bugünkü birleşiminde, İl ve ilçelerdeki Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetleri için önerilen hayırseverlerin seçimi de görüşüldü. Düzce için hayırseverler Cahit Aydın ve Bülent Keser önerilirken, ilçeler için de önerilen isimler oy birliği ile kabul edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.