BAYRAM: SON GÜNE KADAR ÇALIŞACAĞIM

BAYRAM: SON GÜNE KADAR ÇALIŞACAĞIM

Görev süresinin bitmesine az bir süre kalan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 5 yıllık hizmet süresi boyunca Düzce?ye elinden geldiğince hizmet etmeye çalıştığını söyleyerek, ?bu süreçteki  takdir halkındır? dedi.

2009 Yılında yapılan yerel seçimlerde Düzce Belediye başkanı olarak seçilen İsmail Bayram, yeniden aday gösterilmemesi sebebiyle 30 Mart 2014 tarihi itibariyle görevini bir başkasına devir edecek. Seçime yaklaşık 2 ay kala çalışmalarına devam eden Bayram, son güne kadar çalışmaya devam edeceğini belirtti.

?Seçime az bir zaman kaldı. Biz belediyenin çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Bu kış döneminde yapmayı planladığımız işler vardı. Bunlar kısmen şehir içindeki düzenlemeler, onun dışında mahallelerde yazın fırsat bulamayıp yapamadığımız, söz verip hayata geçiremediğimiz düzenlemeler vardı. Kimi yerde park, kimi yerde yol düzenlemeleri, yaz öncesi yaptığımız programı aynen devam ettiriyoruz. Biz seçim havasında farklı bir uygulama peşinde değiliz. Görevimizin son gününe kadar bu çalışmalarımız devam edecek.?

EN ÖNEMLİ PROJE TERMİNAL

Çalışmaların başladığı terminal projesini, görev süresi içinde hayata geçirmek istediği en önemli proje olarak gösteren Bayram, ? gönül isterdi ki terminal bu zaman kadar bitseydi? dedi.

?Başlattığımız en önemli çalışma terminalin yapımının başlamış olmasıdır. Belki hemşerilerimizin bir kısmı da bilmiyor olabilir. Bunu da duyurmuş olalım, terminal başladı artık. Uzun yıllardır Düzce gündemini işgal eden hem de hakikaten Düzce için önemli bir ihtiyaç. Hem şehirler arası hem şehir içi ulaşımı kapsayacak güzel ve modern bir terminale kavuşacak. Önümüzdeki günlerde güzel bir tanıtım yapılacak.Bu önemli bir çalışmaydı. Gönü isterdi ki bugüne kadar bu çalışma belli bir noktaya gelseydi, bitseydi de hizmete açsaydık ama olmadı. Bizim de hesap edemediğimiz gecikmeler oldu. Başladı ve inşallah kısa sürede bitecek bir yatırımdır.?

Katı atık tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Bayram, şehir içinde 42 noktaya yerleştirilecek olan yer altı konteynırlarının özenli kullanılmasını rica etti.

?Uzun süredir şehir merkezinde sorun haline gelen konteynırlar vardı. Çöpün toplanması da, şehir merkezinde depolanması da ciddi bir sorun.Konteynırlar ister istemez bir kirlilik oluşturuyordu. Görüntü kirliliği ve sağlık açısından da sorun oluşturuyordu. Bunları gidermek için bir çalışma yaptık biz. 42 nokta tespit etmiştik şehir merkezinde. Bugünlerde çalışmalar devam ediyor henüz tamamını yerleştirmedik. Yakın zamanda hepsi bitecek. Benim ricam, bu konteynırları kullanacak genelde esnaf arkadaşlarım, özenli kullanmalarını rica ediyorum.Çünkü bunlarda görüntü itibariyle şehir süsü diyebiliriz.Çöpü göstermiyor.Dolayısıyla tekniğine uygun kullanılırsa sorun çıkmaz. Uzun yıllar Düzce?ye hizmet eder.?

 

ASKIYA ALINAN PROJELER VAR

Kavşak düzenlemelerinden de söz eden Bayram, bu düzenlemelerin trafiğin seyri ve kazaların azalması açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bayram, kendisinden sonraki belediye başkanının devam edip etmeyeceğini bilmediği için yarım kalmaması açısından bazı projeleri askıya aldığından söz etti.

?Bizim projelendirdiğimiz bir çok iş var. Ancak bu işlerle ilgili biz çalışma başlatmadık. Seçim sürecinden dolayı başlatmadık. Bu projeleri seçilecek başkan yapar yapmaz, hayata geçirir geçirmez bunları bilemiyoruz. Adaylıklar açıklandıktan sonra da böylesi büyük projelere girişmek çok doğru değil diye düşündüğüm için askıya aldığımız projeler var. Gelen yapar mı yapmaz mı bir şey diyemem. Ama ben bu projelerimizi halkımızla paylaşacağım.?

HALKIN TAKDİRİ

5 yıllık belediye başkanlığı dönemi 2 ay sonra bitecek olan Bayram, belediye başkanlığı bittikten sonra, güzel bir şekilde anılmak istediğini söyleyerek, ? En iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım, takdir halkımızındır? dedi.

?Süreç bittikten sonra bu iş şu dönemde yapıldı denmesi bizim için güzel bir anı olur. Hatırlanmak güzeldir tabi ki, ben de 5 yıl boyunca Düzce?ye elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Bu işlerle anılmak isterim. Bütün olarak yaptığımız işlerle anılmak daha iyi. Bu dönemde yapılan işlerden halkımız hangisini ön plana alıyorsa onunla anılmak bizim kabulümüzdür. Bir çok mahallemizde alt yapı yoktu, asfalt yoktu, yol yoktu, şimdi o mahallede oturan bir hemşerimiz onu uygun bulabilir. Beni onunla hatırlayabilir.Şehrin tamamına yönelik yaptığımız işlerle de ananlar olabilir, tabi ki eleştirenler de olabilir. Bu takdir tamamen halkımıza aittir.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.