UZMANINDAN KADINLARA UYARILAR!

UZMANINDAN KADINLARA UYARILAR!

Bolu Özel Çağsu hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op.Dr.Emre Uysal 40 yaş sonrasındaki gebeliklerin çok sıkı takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak ?Aslında risk de bulunuyor?dedi.

Her hafta Çarşamba günü Düzce TV ekranlarından yayınlanmakta olan Sağlık programının bu haftaki konuğu Bolu Özel Çağsu hastanesi kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Pr.Dr.Emre Uysal oldu.

Hamilelik döneminde gebe takibinin önemi ve yaşanması muhtemel sıkıntılar hakkında açıklamalar yapan Uysal, özellikle gebeliğin 20.haftasında yapılan halk arasında 3lü tarama olarak bilinen Anamoli taramasının bebeğin sağlık durumunu anlamak açısından çok önemli olduğunu belirterek, sonuçlara göre Ambiyosenteze karar verileceğinin bilgisini verdi.Gebelik süresince bebeğin gelişimini takip etmek açısından ayrıntılı ultrason işleminin de kendileri tarafından yapıldığını söyledi.

Sağlıklı bir hamilelik dönemi ve doğum için yapılması gerekenleri ayrıntılarıyla anlatan Uysal hamilelik dışında da bayanların yaşamları boyunca Kadın Doğum Uzmanına periyodik aralıklarla en az yılda bir kez muayene olmalarının gerekliliği ve önemi hakkında da bilgiler verdi.

40 lı yaşlardan sonra bayanlarda idrar kaçırma problemlerinin ortaya çıkabildiğini bayanların bu durumu mutlaka Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ile görüşmeleri gerektiğini belirterek her hastalığa erken tanı ve müdahale ile çare bulunabileceğini söyledi. Dr.Uysal 40 yaş sonrasındaki hamileliklerin ise sıkı takip edilmesi gerektiğini ve hem anne ,hem de bebek için bazı riskler taşıyabileceğini sözlerine ekledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.