2.YARIYILA MERHABA

2.YARIYILA MERHABA

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen, yarın eğitim öğretim yılının ikinci dönemine merhaba diyecek. Peki öğrenci ve öğretmenleri yeni dönemde hangi değişiklikler bekliyor?

 

 

2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı 24 Ocak Cuma günü sona ermişti.Takvimler 10 Şubat 2014 Pazartesi Günü?nü gösterdiğinde ise öğrenciler ve öğretmenler yeni bir eğitim öğretim dönemine merhaba diyecek.

 

Keyifle geçen 2 haftalık bir tatilin ardından yarınöğrenciler ve öğretmenler 2013 -2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak.

 

Peki ya öğrenci ve öğretmenleri yeni dönemde neler bekliyor?

 

Okul Sütü Programı

 

 

İkinci dönemin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ortaklaşa çalışmaları sonucu 3 yıldır yürütülen Okul Sütü Programına da başlanacak.Ülke genelinde resmi, özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine her pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

 

Fatih Projesi

 

 

17 Şubat Pazartesi günü 81 ilde aynı anda başlatılacak yeni bir proje de öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim döneminde sunulacak.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Fatih Projesi kapsamında 81 ildeki yaklaşık 3 bin 500 okulda,675 bin öğretmen ve öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak.

 

Sınav Maratonu

İkinci dönemde ortaokul ve lise öğrencilerini ise bir sınav maratonu bekliyor olacak.Öğrenciler iyi bir lise ya da üniversiteye gitmek için defalarca sınav heyecanı yaşayacak.

 

İkinci yarıyılda 8. sınıf öğrencileri, Türkçe,Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük,Yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan'da ortak sınavlara girecek.Mazeret sınavı da 10-11 Mayıs'ta yapılacak. 

 

Üniversiteye girecek lise son sınıf öğrencileri de üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart Pazar günü girecek. 

 

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) 21-30 Nisan'da başvuru alınacak. LYS, 14-15 Haziran ve 21-22 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek.

 

 

Öğretmenler ve öğrenciler için ikinci yarıyıl ise 13 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.