Kıbrıs Gazisi Salih Mehmet Kurt, yardım bekliyor

Kıbrıs Gazisi Salih Mehmet Kurt, yardım bekliyor

Kıbrıs Harekatı'nda cephede 20 gün hiç ateş kesilmeden çatışan, Rum muhafız alayına ilk sancağı diken Kıbrıs Gazisi SalihMehmet Kurt, çatısı olmayan evde hayat mücadelesi veriyor. Kurt, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Salarlı köyünde yaşayan 61 yaşındaki Kıbrıs Gazisi SalihMehmet Kurt, yemeğe ekmeğinin olmadığını ve bazı geceler aç yattığını, büyük zorluklar çektiğini belirterek yardım elinin uzatılmasını istedi.

Kıbrıs Harekatı'nın ilk çıkartmasında yer alan Kurt, harekata Salarlı köyünden iki arkadaş katıldıklarını dile getirerek, "Savaşı kazandık ve sağ salim Türkiye?ye geldik. Tek başıma evimde bir gazi olarak yaşıyorum. Almış olduğum gazi maaşı ile geçinemiyorum. Evimin elektriği, suyu, giderleri var. Çok mağdurum hayırsever vatandaşlardan Allah rızası için yardım istiyorum, çok zor durumdayım. Yemek ihtiyaçlarımı komşularım sağlıyor. Komşularım beni yalnız bırakmıyor. 61 yaşındayım kıtlık çekiyorum, yaşayamıyorum" dedi.

 

"RUM ALAYINA İLK SANCAĞI BEN DİKTİM??
Gazi Salih Mehmet Kurt, Ankara Milli Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmış gazi belgelerinin olduğunu dile getirerek, "Kıbrıs Harekatı'nda çekilmiş fotoğraflarım benim en değerli varlıklarımdır. Ben Kıbrıs Harekatı'nın 1974?te ilk çıkartmasındaydım. Rum muhafız alayına ilk sancağı diken gazi benim. Ben ordunun en kıymetli askerlerindenim. Askere 70 kilo ile gittim 59 kilo ile evime geldim. Cephede ön saflarda 20 gün hiç ateş kesilmeden çatıştım. 1?inci harekat 1974?te Temmuz ayında 2?nci harekat ise 24 Ağustos?ta başladı. Ben her iki harekata da katıldım. 48 saatte Beş Parmak Dağları'nı da aştık" diye konuştu.

"YAĞMUR NÖBETİ TUTUYORUM??
Hiç evlenmediğini ve tek göz odada yaşamını sürdürdüğünü kaydeden Kurt, "Evimin çatısı açık, çatıya bakıldığında gökyüzünü görüyorsunuz. Yağmur yağdığı zaman nöbet tutuyorum. Evin içerisinden kovalar dolusu su boşaltıyorum. Odanın bir bölümünü mutfak gibi kullanıyorum. Mutfağımın ne çeşmesi ne de masası var. Evimin pencerelerini tenekelerle kapattım. Cam alacak param yok. Evimin temelinden içeriye çok su giriyor. Yağmur yağdığında nöbet tutuyorum, her yağmurda evimin içini sular alıyor. Ben Atatürk?ü çok seviyorum, evimin her köşesinde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları vardır" ifadelerini kullandı.

Gazi maaşı ile geçinemediğini ifade eden Kurt, yardım elinin uzatılmasını istediğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.