EĞİTİM SENDİKALARINDAN YASA TEPKİSİ

EĞİTİM SENDİKALARINDAN YASA TEPKİSİ

Düzce?de faaliyet gösteren bazı eğitim sendikaları temsilcileri bir araya gelerek, dershaneler ile ilgili yasa tasarısı hakkındaki tedirginliklerini bildirdiler. Sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen başkanı Osman Çakmak, bu tasarı ile atamalara siyasetin karışacağını iddia etti.

 

Türk Eğitim Sen Şube BaşkanıOsman Çakmak,, Eğitim Sen Şube Başkanı Fevzi İpek,, Eğitim İş Şube Başkanı Zeki Bayram, Bağımsız Eğitim Sen Şube Başkanı Güngör Dinç,, Demokratik Eğitimciler Sen Şube Başkanı Enver Şahin  ve Aktif Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Arif Önemli  bugün bir araya gelerek, bu hafta meclise gelecek olan dershaneler ile ilgili yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundular. Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim Sen Başkanı Osman Çakmak, milli eğitimdeki yönetici atamalarının siyasileşmeyi beraberinde getireceğini belirtti.

Çakmak, ? Tasarıya göre yöneticilikte 4 yılını dolduran tüm idarecilerin başka bir işleme gerek kalmaksızın yöneticilikleri sona erecek ve yeni görevlendirmeler milli eğitim müdürünün teklifiyle vali tarafından yapılacak. Bu, milli eğitimdeki tüm yönetici atamalarında liyakatın ikinci plana atılarak atamaların siyasileşmesini de beraberinde getirecektir. Biz eğitim camiasına baktığımızda, hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun, Türkiye?nin geleceğine sevdalı, samimi, fedakar bir topluluk görüyoruz. Yapılacak bu siyasi atamalar, eğitim camiasının birliğine ciddi bir darbe vuracaktır.? Dedi.

Tasarıdaki diğer bir hususun, dershane öğretmenlerinin KPSS şartı aranmadan mülakatla öğretmenliğe atanmak olduğunu söyleyen Çakmak, yıllardır atanmak için MEB?in kapısında bekleyen, atanmadığı için intihar eden öğretmenlere nasıl açıklanacağını sordu.

Çakmak, ? Hukuk devleti olduğunu iddia eden bir ülkede böyle bir şeyin değil yasa tasarısı haline gelmesi konuşulması bile büyük ayıptır. Ayrıca bu uygulama sınav sisteminin halen devam ediyor olması, bölgesel farklılıklar ve öğretmen açığı gibi nedenlerle eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmamış olması velilerin çocuklarının ekonomik düzeylerini artırmak adına başka arayışlar içine girmesine neden olacak, özel derslere olan talebi artıracak, merdiven altı dershaneciliği tetikleyecektir.? Şeklinde konuştu.

İnsanların siyasi düşüncelerine, hayat görüşlerine, inançlarına göre ayrıma tabi tutulmasının insanlık ayıbı olduğunu vurgulayan Çakmak, yarın meydanlarda bu yasa tasarısına olan tepkilerini dile getireceklerini belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.