SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLANIYOR

SİVİL SAVUNMA GÜNÜ KUTLANIYOR

Düzce Valisi Ali İhsan Su, olabilecek afetlere karşı Düzce?nin ekipman bakımından hazır olduğunu söyleyerek, bugün kutlanmakta olan sivil savunmanın önemine dikkat çekti.

Sivil Savunma Günü nedeniyle İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali Kartal ve AFAD Personeli Vali Ali İhsan Su?yu makamında ziyaret etti. Vali Ali İhsan Su ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Sivil Savunmanın önemine değindi.

Vali Su, ?Sivil Savunma günü, Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarından sonra öyle bir gerçek ortaya çıktı ki savaşlarda ölen siviller, savaşan askerlerden daha fazla. Buda dünya kamuoyu gündemine Sivil Savunmayı getirdi. Sivil Savunma dediğimiz hadise depremlerde büyük yangınlarda sel felaketlerinde sivil vatandaşların oluşturduğu ve hem özel hem de kamu, her türlü varlığın korunmasına yönelik alınacak tedbirleri içermektedir. Bu amaçla ilimizde de eskiden Sivil Savunma Müdürlükleri iken şimdi İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüz bünyesinde bu hizmetleri sürdürüyor. Bu konuda en önemli husus bütün bunlara hazırlıklı olmaktır. Hem kurumsal bazda hem de bireysel bazda olabilecek afetlere hazırlıklı olabilmektir. Yangın, sel, deprem gibi afetlere hep beraber hazırlıklı olabilmektir. Afet Acil Durum Müdürlüğümüz bu anlamda hem eğitim çalışmaları yapmakta hem de ekipmanını teçhizatını daha da geliştirerek hazırlıklarını sürdürmektedir? dedi.

Vali Su, Düzce İl AFAD Müdürlüğünün ekipmanlarının yeterli olduğunu söyleyerek, önemli olanın hem birey, hem toplum, hem de sivil toplum kuruluşları olarak, olabilecek muhtemel afetlere hazırlıklı hale gelmek olduğunu belirtti.

Vali Su, ?Bugün Afet Acil Durum Müdürlüğümüz, ilimizde 3 adet arama kurtarma aracına, 2 adet binek aracına sahiptir ayrıca depremlerde enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşabilmek için onların seslerini duyabileceğimiz hassas cihazlara sahiptir. Bununla birlikte arazi ve kış şartlarına uygun ekipmanlarımız, sel gibi afetlerde kullanmak üzere 2 adet Bot, kimyasal, Biyolojik, radyolojik ve nükleer serpintilere karşı olabilecek olaylara yönelik gerekli teçhizatlarımız mevcuttur. Önemli olan hem birey olarak hem toplum olarak sivil toplum kuruluşları olarak, kamu ve özel herkesimin olabilecek muhtemel afetlere hazırlıklı hale gelmemizdir, önemli olan budur? diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.