2013?TE KİRLİ HAVA SOLUDUK

2013?TE KİRLİ HAVA SOLUDUK

TÜİK?in 2013 yılına yönelik yaptığı araştırmanın verilerine göre,hava kalitesindeki kritik eşiği aşan iller arasında Düzce de var. Geçtiğimiz yıl hava kirliliği ile boğuşan Düzce, iki seviye uyarı eşiğini de aştı.

Düzce kış mevsiminin gelmesi ile birlikte sis bulutu altında kaldı. Geçtiğimiz aylarda özellikle akşamları sokağa çıkılmaz halde olan Düzce?de hava kirliliği iyiden iyiye kendini hissettirirken, büyük ölçüde kalitesiz kömür kullanılması nedeniyle ortaya çıkan kirlilik, şehrimizi nefes alınamaz hale getirmişti.

Hava kirliliği konusunda istatistikleri yayınlayan TÜİK, 2013 Yılı hava kalitesi izleme istasyonlarından alınan günlük (24 saatlik) ölçüm verileri uyarı eşikleri aşımı açısından inceleyerek illere göre verileri açıkladı.  

TÜİK?in verilerine göre, partiküler madde (PM10) ortalamalarında dört seviyede de uyarı eşikleri aşılırken, Kükürdioksit (SO2)  2 kez ortalamalarında ise sadece ilk ve ikinci seviye uyarı eşikleri aşıldı.

PM10 9 kez ortalamalarında ilk seviye uyarı eşiğinin 47 istasyonda aşıldığı görülen araştırma sonuçlarına göre, Aşımın görüldüğü ilk on istasyon sırasıyla Bolu, Iğdır, Muş, Adana (Doğankent), Isparta, Düzce, Siirt, İzmir (Şirinyer), Afyon ve Niğde olarak belirlendi. İkinci seviye uyarı eşiğinin ise 14 istasyonda aşıldığı belirtilen araştırma sonuçlarına göre, aşımın görüldüğü ilk on istasyon ise, Bolu, İzmir Iğdır, İzmir, Isparta, Düzce,Kayseri ,Nevşehir olarak tespit edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.