2 ÖĞRENCİ SOKAĞA ATILDI İDDİASI

2 ÖĞRENCİ SOKAĞA ATILDI İDDİASI

Dün gece eski sanayi çarşısında bulunan bir erkek yurdu karıştı. İddiaya göre,yurtta AK parti karşıtı video izlettirilmesine karşı çıkan 2 öğrencinin yurdu terk etmesi istendi. Olaya AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu el koydu.

Dün akşam yaşanan olayla ilgili Metin Kaşıkoğlu şu açıklamayı yaptı:

Hizmet hareketine ait Düzce'de eski sanayi çarşısı mevkiinde bulunan Zirve erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilere uzun zamandır abi ve belletmenler tarafından AK PARTİ ve başbakan aleyhinde zorla videolar izlettirildiği ve Ak Partiye oy vermemeleri yolunda baskı yapıldığı,dün akşam itibariyle yine böyle bir video gösterimi esnasında öğrencilerden itiraz edenlerin olduğu ve bunun üzerine tartışmaların yaşandığı,bu videoların sürekli olarak izlettirilmesinin doğru olmadığına ilişkin itirazda bulunan 2 öğrencinin gece yarısı yurdu terk etmesi istenmiş ve ıssız sokağa atılmıştır.

Konudan haberdar olur olmaz sokağa atılan 2 ve yurttan ayrılmak istediğini belirten 1 kişiye tarafımızdan sahip çıkılmış ve barınma sorunları acil olarak çözülmüştür.

Yurdun olduğu yere gittiğimizde yurtta kalan 30 civarında öğrenci etrafımızı çevreleyerek hizmet hareketi mensubu abi ve belletmenlerin kendilerine yaptıkları Ak Parti karşıtı baskıları etraflıca ifade etmişlerdir.

Öğrencilere bu baskıyı yapan ve gece yarısı 2 öğrenciyi sokağa atan kişileri şiddetle ve esefle kınıyor hukuk içinde bunun mutlaka hesabının sorulacağını ifade ediyorum.

Öğrencileri 3.600 TL ücret karşılığı yurtlarında barındırıp siyasi baskılarda ve telkinlerde bulunan ve baskılara itiraz ettiklerinde sokağa atan zihniyetin aziz milletimize vereceği bir hizmet olmadığını hepimiz görmeliyiz. Bu konuda bir çok çocuğumuz yaşadıkları baskıları tek tek yerel tv kanalına aktarmışlardır. Görüntüler yayınlandığında ülkede yar yerinden oynayacaktır.

Bu olaydan korkan cemaatin yetkilileri yurdun yanından bizler ayrıldıktan bir süre sonra olayı çarpıtmak ve saptırmak için cihan haber ajansını yurda getirerek bir kaç belletmeni çağırıp olayın örgütlü bir baskın olduğu şeklinde röpartajlar yapıldığını yurtta kalan öğrenciler bizleri arayıp bildirmişlerdir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.