2071 YILINA KADAR TEMİNAT ALTINA ALMAK İÇİN...

2071 YILINA KADAR TEMİNAT ALTINA ALMAK İÇİN...

Melen Projesinin Acilen Tamamlanması İçin 'Şafak Eylem Planı' Başlatıldı.İstanbul?un su sigortası olan Melen barajı tamamlandığında 2071 yılına kadar su ihtiyacı teminat altına alınmış olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Cumhuriyet tarihinin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Sistemi'nde dev bir adım daha atılıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 6 Mart'ta temeli atılacak olan Melen Barajı tamamlandığında İstanbul' un 2071 yılına kadar olan su ihtiyacı teminat altına alınacak.

Büyük İstanbul İçmesuyu bünyesindeki Melen Barajı, Melen Sistemi'nin depolama tesisi olarak inşa edilecek. İstanbul' un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan, 2016 yılında tamamlanması öngörülen Melen Barajı 694 milyon m3 su depolama hacmine sahip olacak ve hizmete alındığında İstanbullulara yılda 1 milyar 77 milyon m3 su temini sağlayacak.

Batı Karadeniz Bölgesinde İstanbul Boğazı'nın 170 km doğusunda, Düzce ve Sakarya illerini birbirinden ayıran Büyük Melen Çayı'nın Karadeniz'e döküldüğü noktaya yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Melen Barajı, 214 milyon liraya mal olacak.

Melen Çayı'ndan Şile Ağva'ya kadar olan Melen Hattı'nın tamamlanmasıyla Yeşilçay Sistemi'ne oradan Yavuz Sultan Selim Arıtma Tesisi'ne getirilen Melen Suyu ile İstanbullular 2007?deki kuraklık da bile su sıkıntısı yaşamadı.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.