MELEN BARAJI'NIN TEMELİ ATILDI

MELEN BARAJI'NIN TEMELİ ATILDI

 İstanbul'un su ihtiyacını  2071 yılına kadar teminat altına alacak olan Melen Barajının temeli bugün atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu?nun katıldığı törende Düzce Valisi Ali İhsan Su da hazır bulundu.

Melen Barajı'nın temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Düzce Valisi Ali İhsan Su ve Milletvekili Osman Çakır da katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bugün sizlerle bir tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecek kuşaklar adına bir tarih düşüyoruz. İstanbul'daki yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve gelecekte de İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmaması için çok önemli bir temel atıyoruz" dedi.

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Melen Barajı'nın İstanbul'un su sorununu 2071 yılına kadar çözeceğini ifade ederken, müteahhitten barajın 7 Aralık 2016 saat 13.59'da bitirilmesini istedi. Melen Barajı'nın dünyanın sayılı içme suyu barajlarından biri olduğunu vurgulayan Eroğlu "Melen Barajı yılda 1 milyar metreküp su temin edecek. Neredeyse tek başına İstanbul'un yıllık su ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu.

 

Törende konuşmaların ardından Kadir Topbaş ve Veysel Eroğlu ile diğer katılımcılar Melen Barajı şantiyesine canlı bağlantı yaparak temel atma törenini gerçekleştirdiler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.