KANSER HASTALARI İÇİN İKİNCİ MERKEZ

KANSER HASTALARI İÇİN İKİNCİ MERKEZ

Yıllardır kanser tedavisi görenlerin başka ilere giderek tedavi olduğu Düzce ikinci onkoloji ünitesine kavuştu. Devlet hastanesinin ardından bugün de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Tıbbi Onkoloji ve Hemotoloji gündüz tedavi ünitesi açıldı.

Düzceli kanser hastalarının mağduriyeti ikinci bir tedavi merkezi ile sona erdi. Geçtiğimiz yıl Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu yerleşkesinde açılan onkoloji merkezi ile tanısı konulan hastalar artık Düzce dışına gitmek zorunda kalmazken, bugün Düzce Üniversitesinde açılan onkoloji ünitesi ile tedavi görecek hastalar için ikinci bir alternatif imkanı ortaya çıktı.

 

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinde açılan Tıbbi Onkoloji ve Hemotoloji gündüz tedavi ünitesi hakkında bilgi veren  Başhekim Prof. Dr. Onur Özlü,ayda yaklaşık 240 hastaya hizmet vereceğini belirtti.

Özlü, ?Bu ünite Düzce ve civarına yaklaşık 600 bin kişi barındıran bir bölgeye hizmet verecek. Sorumlusu Onkoloji Uzmanı Doç.Dr Tuba Köş ve Hemotoloji Uzmanı Dr. Birgül Hanımla çalışacağız.Hastalarımız iki hocamızla temas halinde olacaklar.Bu ünitede 6 yatak olacak. Kemoterapi 3-4 saat sürüyor buradan günde 12 hasta faydalanacak.Ayda yaklaşık 240 hastamıza hizmet vereceğiz.Hastalarımızın sıkıntı çekmeleri hastanemizin ve doktorlarımızın katkıları ile azalmış olacak.? Dedi.

Kanser tanısı alan hastaların bu üniteye çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özlü, daha önce çevre illere giden hastaların artık Düzce?de tedavi olacağını belirtti.

Onkoloji ünitesinin açılmasının ardından ilk hastalar tedavilerini olmaya başladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.