SAĞLIKÇILARA BİR DOKUN BİN AH İŞİT

SAĞLIKÇILARA BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, sağlık çalışanlarının bayram kutlayacak hali kalmadığını söyleyerek, ?Hani diyorlar ya lafa değil icraata bakın diye Bizde icraata bakıyoruz, Bize bayramı zehir edenlere ve bayramı kutlamamıza mani olanlara hakkımızı helal etmiyoruz.?dedi.

 

Bahadır, ?Sağlık çalışanları için böylesine bir tarihi değeri olan bugünü, 14 Martı bizde bu sene bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak isterdik.  Ama İktidar ve bürokrasinin yandaş sendikayı da yanlarına alarak kurdukları şer üçgeninin yanında ,devlet hastanemizde 24 saat farelerle ve pis kokular içerisinde nöbet tutmak zorunda bırakılan sağlık çalışanlarında bayram kutlayacak hali kalmamıştır. İşine geldi mi bir gecede kanun çıkartan, TBMM?yi torba yasa üretim merkezine çeviren iktidar, mevzu sağlık çalışanları olunca bugüne kadar kılını bile kıpırdatmadı. Çalışanların istediği düzenlemeleri yapmadı.? Dedi.

Yeni sağlık bakanının eskisini artmadığını belirten Bahadır, Bakan Müezzinoğlu?nun çalışanın sorunlarına kulak tıkadığını iddia etti. 

?Bürokratlar çalışanlara nasıl baskı yaparız?ın derdinde oldular. Siyasetçilerle birlikte ayrımcılık yaptılar. Ötekileştirmeler yaşandı. Çalışanlar mağdur edildi. Sözleşmeli yöneticilikle idareciler esir alındı. Uygulamalarda meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans saraylarına rahmet okutuldu. Örneğin başka bir sıkıntı yokmuş gibi hastanelerde personel ve hasta tuvaletlerini birleştirme projesi hayata geçirildi. Sonra da vazgeçildi. Trajikomik durumlar çalışanlara yaşatıldı.    Siyasetin gölgesinde, makam koltuklarına sırtlarını dayayarak sendikacılık yapanlar ise Bakanla Pinpon oynamayı, bakan yardımcısının peşinde kukla gibi gezmeyi marifet saydı. Çalışanlara hizmet etme yerine fotoğraflarla gözdağı vermeyi iş sandı.?

Son yapılan toplu sözleşmeye, Memur-Sen?in hemen imza atmasıyla 500 bin sağlık çalışanının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olduğunu, kamu çalışanlarının iki yılının heba edildiğini belirten Bahadır, yüzbinlerce sağlık çalışanı atama beklerken onlara yine kayıtsız kalındığını ifade etti.

 ?Sağlıkta işgücünü ithal sağlık çalışanı ile karşılamaya çalışan bir zihniyet ortaya çıktı. Hizmetliler sınavla yeterliliklerini ispatladıkları halde memur yapılmadı.  Yıpranma payı, lisans tamamlama gibi sağlık çalışanlarının beklentileri yok sayıldı. Çalışma hayatını zehir ettiniz bari emekliliği sefil etmeyin, döner sermayeleri emekliliğe yansıtın talebini ilettik, hep bahaneler üretildi. Hiçbir şey yapmıyorsunuz hiç olmazsa çalışanların can güvenliliğinden endişe etmeden hizmet sunmasını sağlayın dedik. Ancak göstermelik düzenlemeler yapıldı.  Doktorlar katledildi. Hamile sağlık çalışanları tartaklandı. Hastaneler basıldı. Her ay ortalama bin sağlık çalışanı şiddete uğradı.?

Bahadır, ?İşte halimiz böyle iken, hangi sağlık çalışanına dokunsak bin ah işitirken  nasıl bayram kutlayacağız.? Diyerek, şöyle konuştu.

?Biz bunlara kanmayacağız. Hani diyorlar ya lafa değil icraata bakın diye Bizde icraata bakıyoruz, Bize bayramı zehir edenlere ve bayramı kutlamamıza mani olanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Sağlık çalışanları bu iktidarın ve yandaş sendikalarının söylediği yalanlardan usandı ve bıktı. Tutulmayan sözlerden, hayata geçmeyen uygulamalardan, müjde ile başlayıp hüsrana dönen açıklamalardan sağlık çalışanları bunaldı.  Ayakkabı kutularına milyonları sığdıranlar, Adaletin terazisinin şaştığı, kimin savcı, kimin hâkim, kimin polis, kimin mahkûm, kimin masum, kimin suçlu olduğunun birbirine karıştığı bir düzene rağmen yine de çalışan hakkı diyeceğiz. Alanlarda ve her platformda mücadeleyi yılmadan yorulmadan ve hiç durmadan sürdüreceğiz.  Çağrımıza ve isyanımıza kulak verilmediği, sorunlara çözüm bulunmadığı takdirde, hizmet üretmekten kaynaklı demokratik hakkımızı kullanıp, ileri ki tarihlerde iş bırakma eylemleri yapacağımızı ilan ediyoruz.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.