1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI

Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr.Rıfat Poyraz, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası hakkında açıklamalarda bulundu. Poyraz, kanser hakkında toplum bilincinin oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini bildirdi.

Nisan ayının ilk haftası Ülkemizde kanser haftası olarak biliniyor. Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr.Rıfat Poyraz, kanser konusunda toplumda farkındalık yaratılması ve toplum bilincinin geliştirilmesinin, kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğini vurguladı.

Günümüzde tanı olanaklarının gelişmesi ve sağlık kuruluşlarından yararlanma olanaklarının artması ile, her yıl daha çok kanser vakasının teşhis edildiği belirten Poyraz açıklamasında, ?Kanser hastalığının nedeni henüz kesin olarak bilinmemektedir. Bilinen en önemli neden vücut hücrelerinin tahrip olmasıdır. Hava kirliliği ve sigara içilmesi kanseri arttırdığı gibi, güneşte fazla kalmak, bazı kimyasal maddelerle devamlı temas kansere yakalanma oranını arttırır. Kanser tedavi edilebilen bir hastalıktır. Erken teşhis edilen kanser tedavisinden iyi sonuç alınmaktadır.? İfadelerine yer verdi.

"İlimizde kanser taramaları,aile hekimliklerimize entegre edilerek uygulanan kanser tarama programlarının etkinliğinin artırılması için ulusal standartlar belirlenmiş ve yayımlanmıştır. Bütün bu taramalar sayesinde bu üç kanser türünde de erken teşhis imkanları artacak ve hastalarımızda ciddi yan etkilere neden olan tedavilerin önüne geçilecektir.? Şeklinde açıklamalarda bulunan Poyraz, bu yıl da Kanser Haftası münasebetiyle; İlimizde de bir dizi eğitim etkinliğinin yapılmasının planlandığını, kanserden korunmak için mücadele ve eğitimin zorunlu hale geldiğini vurguladı.

 

 


10 RIFAT POYRAZ paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.