Av yasağı başlıyor

Av yasağı başlıyor

Karadeniz?de balıkçılar, bu yılki av sezonunu pek tatmin edici bulmazken 15 Nisan günü başlayacak olan av yasağıyla ilgili çoğu balıkçı teknelerini ve ağlarını şimdiden bakıma aldı.

 

Sezon başı az miktarda avlanan palamutun ardından hamsiyle umutlanan balıkçılar bu avdan da bekledikleri geliri elde edemezken, umutlarını gelecek sezona bıraktılar.


Av yasağı başlıyor paylaşan: duzcetv

 

Türkiye?nin en önemli balık komisyoncularından Recep Denizer, 2013-2014 sezonunu değerlendirirken sezonun istedikleri gibi geçmediğinden yakındı. Her geçen sezonun bir önceki sezonu arattığını belirten Denizer, ?2013-2014 sezonu istediğimiz gibi geçmedi. Her geçen yıl avcılık kısalıyor. İklim şartlarıydı, hava sıcaklığıydı bunların hepsi bir bahane oluyor. Bu sezon avcılık 1 buçuk ay civarında yapabildik. Hamsi sezonu sıkıntılı geçti. İstediğimiz fiyatları bulamadık., çok uygun çok ucuz fiyatlarda satıldı. Her geçen yıl bir evvelki yılı arar olduk? dedi.

Devletin çiftlik balıkçılarına gösterdiği ilgiyi denizde avlanan büyük teknelere göstermediğini belirten Denizer, ?Devlet anladığımız gördüğümüz kadarıyla sadece balık yetiştiriciliği çiftliklerine gerekli olan desteği veriyor. Bunlar genellikle yurt dışına ihraç edilen balıklar oluyor. Daha ziyade yetiştiriciliğe devlet çok önem veriyor. Devletimizin üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde asıl balıkçılığı yapan büyük teknelere büyük gırgırlara istenilen önemi vermediğini hissediyoruz, görüyoruz? diye konuştu.

Tekne sahiplerinden Hüseyin ve Namık Akgün de bu yılki av sezonunu kapattıklarını belirterek artık gelecek sezon için hazırlıklara şimdiden başladıklarını belirttiler. Av sezonunu tatmin edici bulmadıklarını belirten Hüseyin Akgün, şimdilik ağların tamiri yaptıklarını daha sonra ise tekneleri yeni sezon için bakıma alacaklarını söylediler. Namık Akgün ?Bu sezon palamut avında istediğimiz verimi alamadık. Hamsi?ye umutlanmıştık ancak o da sularımızdan erken terk ederek Gürcistan sularına gitti. Dolayısıyla orada avlandık. Maalesef avladığımız hamside fiyat olarak umduğumuzu bulamadık. Sonuç olarak bu yılki av sezonunu bizim için bitti. Artık gelecek sezonun hazırlıklarına başladık. 1 Eylüle kadar bütün hazırlıklarımızı tamamlayarak büyük bir umutla tekrar denize açılacağız? ifadeleri konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.