İzmir'de polis eşlerinden eylem

İzmir'de polis eşlerinden eylem

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen polis eşleri, dev bir Türk bayrağı açtı. Polislerin özlük hakları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini içeren döviz taşıyan polis eşleri, buradan kortej oluşturarak yürüyüşe geçti. Slogan atarak Kordon?dan Konak Meydanı'na yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin eşleri olduklarını belirten kadınlara, yürüyüş sırasında emniyet görevlilerinin de tedbir amaçlı eşlik etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.


İzmir'de polis eşlerinden eylem paylaşan: duzcetv

 

Konak Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan Rana Aydemir, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan bir polisin eşi olduğunu, babasının da emekli Başkomiser olduğunu belirterek polislerin yaşadıkları sıkıntıları yakinen bildiğini ifade etti.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıldönümünü kutladıklarını dile getiren Aydemir, polislerin devletin bölünmez bütünlüğü, halkın mutluluk ve refahı için çalıştıklarını belirtti. Polis eşleri ve aileleri olarak fedakarca çalışan eşlerine her türlü desteği verdiklerini ifade eden Aydemir, polislerin aile içinde yakinen yaşadıkları sorunları gündeme taşımak istediklerini, bu nedenle de böyle bir eylem yaptıklarını kaydetti.

Amaçlarının şikayetten daha ziyade problemlerine devlet yetkililerince çözüm üretilmesini sağlamak olduğunu belirten Aydemir, Muammer Karaca'nın "Cibali Karakolu" adlı tiyatro eserinde geçen bir şiirini seslendirerek polisin içinde bulunduğu duruma dikkati çekti.

Aydemir, şöyle konuştu; ?Bir memur haftada 40 saat çalışırken polislerimiz bayram, seyran, gece gündüz demeden kamu düzenini korumak için haftada en az 60 saat çalışmaktadır. Ek görevlere giden polislerimiz evlerini ve ailelerini unutmaktadır. Bu şartlar altında çalışan polislerimizin aldığı maaş ise emeğinin karşılığı olmayıp zar zor geçindirmektedir. Geçim sıkıntısı nedeniyle düştükleri bunalım nedeniyle intihar eden polislerimizin sayısı azımsanamaz. Özellikle bu şerefli mesleğin mensupları, emekli olduklarında maaşları üçte bir nisbetinde düşerek yoksulluk sınırının altında kalmakta emekli ikramiyeleri ile bir ev dahi alamamaktadır. Biz, polis aileleri olarak sayın başbakanımıza öncelikle 6495 sayılı kanunla aziz şehitlerimizin ailelerine ve malül gazilerin maaş ve özlük haklarında yaptığı iyileştirmeden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli tarihlerde polisimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, fazla mesai, maaş, emeklilik gibi özlük haklarının iyileştirilmesine dair verdiği sözleri kısa zamanda yerine getireceğine olan güven ve inancımız tamdır."

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.