BAKIN ARAŞTIRMADAN NELER ÇIKTI?

BAKIN ARAŞTIRMADAN NELER ÇIKTI?

Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırmaya göre Düzcelilerin mutlu olduğu ancak geleceğinden umutlu olmadığı, eğitim ve asayiş hizmetlerinden ise memnun olmadığı ortaya çıktı.

İlki 2003 yılında Hane halkı Bütçe Anketi'nde ek bir modül olarak uygulanan 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı.

Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı.


HANE HALKI ARAŞTIRMASINDAN NELER ÇIKTI paylaşan: duzcetv

 

Düzceliler mutlu

Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77,7 ile Sinop  olurken, Düzce?de yüzde  72,8 oranı ile en mutlu iller sıralamasında yer aldı.

Düzceliler kendi geleceklerinden umutlu değil

Türkiye genelinde bireylerin yüzde 77'si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan etti. Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en  düşük olduğu 3 il arasında ise Düzce de var. Yüzde 69,6 oranında Düzceli geleceğinden umutlu değil.

Sağlıktan memnun, eğitimden değiliz

Kamu hizmetlerine bakıldığında ise henüz yeterli kapasitede bir devlet hastanesi dahi olmayan Düzce, yüzde 72 oranında sağlık hizmetlerinden memnun, asayiş hizmetlerinden memnuniyette ise Düzce yüzde 68,2 oranıyla yine memnun olmayan iller arasında.

 Asayiş memnunluk sıralaması:

Eğitim memnunluk sıralaması:

 Belediye hizmetlerinden genelde memnunuz

Düzce genelinde belediyelerin "çöp ve çevresel atık toplama" hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 50,8. Düzcelilerin Kanalizasyon hizmetlerinden de yüzde 50 oranında memnun olduğu ortaya çıkarken, ulaşım ve şebeke suyu hizmetlerinde de yüzde 12lik oranla memnuniyeti yüksek iller arasında yer aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.