EĞİTİM SEN BORDRO YAKTI

EĞİTİM SEN BORDRO YAKTI

KESK?E bağlı Eğitim Sen bugün yine meydandaydı. Eğitimciler,  kendilerini sefalet ücretine mahkum etti gerekçesi ile AK parti hükümetini protesto ederek bordro yaktılar.

Düzce Eğitim Sen üyeleri spor sokakta toplanarak hükümeti protesto eylemi gerçekleştirdi. Hükümetin yıllarca emeği ile geçinen insanları işsizliğe, çalışma şansına sahip olanları ise sefalet ücretine mahkum ettiğini iddia eden eğitimciler adına açıklama yapan Düzce Eğitim Sen il temsilcisi Erdal Seycan, ?Bir taraftan kaşık ile verilenler kepçe ile alınırken, diğer taraftan komik bile sayılmayacak maaş zamları ile kamu emekçileri ile dalga geçilmektedir.? Dedi.

Milyonlarca kamu emekçisinin hükümet ve yandaş sendika tarafından aldatıldığını belirten Seycan, son yıllarda kamu çalışanlarının maaşlarında meydana gelen erimenin artacağını savundu.

Seycan, AK parti?nin emekçilerin yoksulluk,işsizlik,açlık,sağlık, eğitim gibi en temel sorunlarını çözümsüz bıraktığını, halkın günlük yaşamını alt üst ettiğini belirtti.


KESK paylaşan: duzcetv

 

Seycan ayrıca, Eğitim Sen olarak hükümetten taleplerini dile getirirken, bu talepleri ücret artışı sağlanması, rotasyon uygulamalarından vaz geçilmesi, ek ders ücretlerinin günün şartlarına uygun belirlenmesi toplu sözleşme hakkı önündeki engellerin kaldırılması olarak dile getirdi.

Konuşmanın ardından Eğitim Sen üyeleri, ? Sefalet ücreti? ne tepki  olarak bordrolarını yaktılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.