Bu muhtarın hizmetinde sınır yok

Bu muhtarın hizmetinde sınır yok

Başı ağrıyana ilaç götürdüğünü belirten muhtar, telefonunda kontör olmayanlara da bir hizmet sunarak "Vatandaşın telefonu kontörlü oluyor, 'Çaldır kapat' diye bir uygulamamız var. Vatandaş çaldırıp kapatıyor telefonu. Ben de geri dönüyorum" dedi.


Bu muhtarın hizmetinde sınır yok paylaşan: duzcetv

 

Doğuyaka Mahallesi Muhtarı Kemalettin Uluçay (58), muhtarlık seçimlerinde bin 670 oy alarak yeniden muhtar seçildi. Altı yıldır mahallede muhtarlık yapan Uluçay, aynı zamanda işletmesini yaptığı tüp ve su bayisine açtığı muhtarlık ofisinde mahalle sakinlerine 24 saat hizmet etmeye çalıştığını belirtti. Vatandaşlar için bir de kartvizit bastıran muhtar, vaad ettiği hizmetlerini kartvizitin iki tarafına yazdırdı. Yaptığı hizmetlerden dolayı vatandaşların takdirini kazandığını belirten 58 yaşındaki Kemalettin Uluçay, hiçbir evrak için mahalle sakinlerinden ücret almadığını söyledi. Vatandaşların istediği evrakları muhtarlığa gelmelerine gerek kalmadan evlerine kadar götürdüğünü belirten Uluçay, şöyle konuştu: "Bir dönem muhtarlık yaptım. Şu an altıncı yılımdayım. Mahalle sakinlerimiz bizi destekledi. Yeniden muhtar oldum. İkametgah belgelerini evlerine kadar götürüyorum. Gece arayıp evrak isteyenler oluyor. İstediği belgeleri evine götürüyoruz. Ücret almıyoruz. Bugüne kadar almadık, almamaya da devam edeceğiz."

Muhtarlığa gelenlerin ?Acaba muhtar benden kaç lira alır? diye düşünmelerine gerek yok' diyen Uluçay, vatandaşların muhtarlık ofisinde deşarj olacağını belirterek, "İnsanlar muhtarlığa gelince çay, kahve içecek. Bir nevi burada deşarj olacak. Seçilen belediye başkanımızla el ele vererek daha iyi hizmetler sunacağız" dedi.

"ÇALDIR KAPAT" HİZMETİ

Belediye ile vatandaş arasında köprü olduklarını hatırlatan Uluçay, bazı vatandaşların telefonlarında arama yapabilecek kadar kontörünün olmaması nedeniyle bir çözüm yolu bulduğunu söyledi. "Çaldır kapat" uygulaması ile cep telefonuna çağrı bırakan mahalle sakinlerini geri arayarak her türlü sorununu hallettiğini belirten Uluçay, vatandaşların bu uygulamadan memnun olduğunu söyledi. Tüp ve su sattıklarını anlatan

Muhtar Uluçay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oradan belirli bir miktar ayırıp mahallelinin sorunlarında kullanıyoruz. Vatandaşın telefonu kontörlü oluyor, 'Çaldır kapat' diye bir uygulamamız var. Vatandaş çaldırıp kapatıyor telefonu bende geri dönüyorum. Hastanelik, polislik acil ne sorunu varsa hallediyoruz."

"BAŞI AĞRIYANA İLAÇ GÖTÜRÜYORUM"

Hastalıktan, elektrik arızasına birçok sorun için vatandaşların kendisini aramasını isteyen Uluçay, halkla belediye arasında köprü olmaya 24 saat hazır olduklarını ifade ederek, "Hastaysa 112?yi değil muhtarı arayacak. Cenazesi varsa, elektrik sorunu varsa, hatta başı dahi ağrırsa muhtarı arayacak ben kendisine ilaç götüreceğim. Bir kutu baş ağrısı için ilaç aldım isteyenlere acil müdahale diye ilaç götürüyorum" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.