Leylek de çevre kirliliğinden nasibini aldı

Leylek de çevre kirliliğinden nasibini aldı

Silifke Kaymakamlık binası bacasını her yıl mesken tutan leylek, bu yıl örneğine az rastlanır bir olay yaşadı. Çevreye gelişi güzel atılan bir poşet rüzgarında etkisi ile uçarak kaymakamlık binası üzerindeki yuvasında duran leyleğin boynuna takıldı.

Çevredeki vatandaşların meraklı bakışları arasında boynundaki poşeti gagasıyla çıkartmaya çalışan leylek, çıkartmak için uğraştıkça poşeti bu kez de hem boynuna hem de gagasına taktırttı. Uzun uğraşlar sonucu poşeti bir türlü çıkarmayı başaramayan leylek, yuvadan uçarak poşetten kurtulmayı denedi. Yuvadan uzaklaşan leylek ise bir daha gözükmedi.

Çevre kirliliğinin leyleği de etkilediğini ifade eden kaymakamlık çalışanı Mehmet Bolat, ?Silifke?ye her yıl birlerce leylek gelerek yuva kuruyor. Özellikle Silifke ovası ve Göksu deltasından beslenen leylekler bölgemizde güzel görüntüler oluşturuyorlar. Bu gün yaşanan bu olay ise çevrenin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Gelişi güzel atılan bir poşetin hayvanlara ne denli bir zarar verebileceğini tekrar bizlere gösterdi. Umarım bu leylek boynundaki bu poşet parçasından kurtulur? diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.