YENİ SEZONA YENİ SLOGAN

YENİ SEZONA YENİ SLOGAN

Karadeniz'in tek Mavi Bayraklı plajına sahip olan  Akçakoca,yeni turizm sezonuna 'Karadeniz'in İncisi' sloganıyla giriyor.

Türkiye'de turizm hareketinin ilk olarak başladığı yerler arasında yer alan Akçakoca, mavi bayraklı Kale Plajı, spor alanları ve oyun parklarını içinde bulunduran Çuhalı Sahili, tarihi camileri, mesire ve ören yerleriyle, misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

35 kilometrelik sahil şeridine sahip ilçe, doğa, spor ve kültür turizmi olanaklarıyla ön plana çıkıyor. İlçe merkezinin 2 bin 500 metre batısında yer alan tarihi Ceneviz Kalesi, ziyaretçilerin uğrak yeri. Orman ve fındık bahçelerinin arasındaki kalenin her iki yanında Kale ve Kadınlar plajı bulunuyor. Kale Plajı'nda bir de piknik ve mesire alanı var. İlçe merkezindeki Çuhalı Çarşısı içinde bulunan, ilçenin en büyük plajı Çuhalı ve Osman Gülen Parkı ziyaretçilerin ilgisini çeken önemli yerlerden. Osman Gülen Parkı içinde, çocuk oyun alanları, tenis kortu, basketbol ve spor alanı bulunuyor.

 Akçakoca'nın 12 kilometre doğusunda yer alan Çayağzı köyündeki 686 yıllık Orhangazi Cami, yeniden ibadete açıldı. Ayrıca, Fakıllı Mağarası, Aktaş Şelalesi ve Doğa Parkı, Sarıyayla Şelalesi, Arabacı Köyü sınırları içinde yer alan asırlık çınarların gölgesindeki Cumayanı Mesire Alanı, Ahmed Dede Türbesi ve tarihi hamam kalıntıları, Hemşin köyündeki 130 yıllık Hemşin Cami ve Göktepe köyü koruluğu görülmesi gereken yerlerden.

 Kamp ve karavan turizmi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı turistler, karavanları, bisikletleri ve motosikletleriyle ilçede her yerde karşınıza çıkabilirler. İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki Kurugöl Doğa Parkı, trekking alanı ve Kurugöl Kanyonu, doğa ve spor meraklılarının ilgisini çekiyor. Ayrıca, Paşalar Köyü sahilinin 2,5 kilometre açığında batırılan tarihi c47 uçağı da, dalış turizminde Karadeniz'i keşfetmek isteyenler için bir cazibe oluşturuyor. Karadeniz mutfağının örneklerini yakından görüp tadılabileceği Akçakoca, mancarlı pidesi ve melengüceği tatlısı ile öne çıkıyor.


AKÇAKOCA paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.