DOLANDIRICILARA KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI

DOLANDIRICILARA KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI

Düzce Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler, Cuma namazı çıkışında son günlerde artan telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarmak ve daha tedbirli olmaları için broşür dağıttı.

Toplum Destekli Polisler, son günlerde artış yaşanan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşı uyarmak için harekete geçti. Bugün Cuma namazı çıkışında Büyük Cami önünde vatandaşlara broşür dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerin ardından polisler, vatandaşlara dolandırıcılık olaylarında ne yapılması gerektiğini anlattı.

 Hırsızlığa ve dolandırıcılara karşı, üzerinde uyarıcı bilgilerin olduğu broşür ve afişler vatandaşlara dağıtılırken, Emniyet mensupları, kendilerini savcı, emniyet amiri, baş komiser ya da polis olarak tanıtan şahısların masum vatandaşları arayarak aldattığına dikkat çekti. Bu dolandırıcılık ağına takılan bazı vatandaşların, sözde kamu görevlilerine yardım etmek ve şüphelileri yakalamak amacıyla ellerindeki para ve ziynet eşyalarını, tarif edilen tenha yerlere bıraktıkları, kredi kartlarından dolandırıcıların istediği hesaplara para ve kontör transfer ettikleri biliniyor. İşte Toplum destekli polislerin hazırladığı broşürlerde hırsızlığa karşı vatandaşların alacağı tedbirler, tanımadığınız numaralardan gelen çağrılara dikkat edin,kişisel verilerinizi kesinlikle karşı tarafla paylaşmayın ve şüphelendiğiniz durumda 155 polis imdatı arayın şeklinde sıralanıyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.