ŞİMDİ NE OLACAK?

ŞİMDİ NE OLACAK?

2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Ankara İdare Mahkemesi'nce iptal edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile öğrenci defne Sena Uzuner tarafından, Ankara İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkeme, 8 Haziran 2013 tarihinde yapılan ve 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan SBS sonuçlarını yanlış puan hesaplanmasını gerekçe göstererek iptaline karar verdi.

 Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararına Danıştay itiraz edecek.


SBS paylaşan: duzcetv

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bu kararın ardından, SBS sonucuna göre okullara yerleştirilen öğrencilerin durumunun ne olacağı merak edilmeye başlandı.

Mahkemenin verdiği kararın yüksek mahkemeye taşınmasının söz konusu olmadığı bildirilirken, bu nedenle verilen yürütmeyi durdurma kararının kararın açıklanmasından en geç 1 ay içinde uygulamaya konulması gerekiyor.

Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 Şubat'a kadar 1.2 milyon öğrencinin puanını yeniden hesaplayıp, yeniden yerleştirme sıralaması yapması gerekiyor.

OKUL KAZANAN ÖĞRENCİLER NE OLACAK?

 Hem velilerin hem de öğrencilerin kafasını karıştıran en önemli soru yerleştirmeleri yapılan öğrencilerin durumu ne olacak?

Eğer çocuğunuzun bir okula yerleştirmesi yapılmışsa yeniden sıralama yapıldığında daha yüksek puanlı bir okulu kazanmış duruma gelirse, çocuğunuzun okulunu değiştirmesi için bakanlığın çalışma yapması gerekiyor.

Yerleştirme yapılmış çocuk yeni sıralamada puanı daha düşük bir okulu kazanmış görünürse ne olacak?

Uzmanlara göre, hukuken kazanılmış hakların iadesi söz konusu olamaz. Bu kural işletilirse çocuğunuz eğitim almaya başladığı okulda eğitimine devam etmesinin sağlanması gerekiyor.

Bakanlığın bu karışılığı ortadan kaldırması için ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Mahkeme kararına karşın Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.