9.AVRUPA AŞI HAFTASI

9.AVRUPA AŞI HAFTASI

Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr.Rıfat Poyraz, 22 -26 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Aşı haftası dolayısıyla aşının önemine vurgu yaptı. Poyraz, aşılama konusunda farkındalığın artırılması ve 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinin Gelişimi olan Avrupa Aşılama Haftasının ilki 2005 yılında düzenlendi. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan haftada, etkinlikler 22 -26 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Düzce Halk Sağlığı Müdürü Dr.Rıfat Poyraz, hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verirken, sektörler arası işbirliği ile aşılamanın önemi ve çocukluk dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme yapılacağını,  bütün aile hekimleri tarafından aşı kayıtlarının tekrar gözden geçirileceğini, aşısız ve eksik aşılı çocukların tespit edileceğini kaydetti.

Poyraz, ?Bu yılki aşı haftası hedefi, ?Aşılama konusunda Sağlık Personellerinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının arttırılması yolu ile öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması hedeflenmektedir.? Dedi. 


ASILAMA paylaşan: duzcetv

 

Poyraz, ?İlimizde 2013 yılı aşılama oranlarımız % 100 olup Türkiye genelinde aşı oranları iyi olan illerin arasında yer almaktayız. İlimiz olarak 5 yaş altı gerek kendi vatandaşlarımız, gerekse yabancı uyruklu çocuklara Toplum Sağlıkları tarafından kapı kapı dolaşılarak 4 turda toplamda 868 kişiye çocuk felci aşısı uygulanmıştır.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu hakkına saygılı olalım, çocuklarımızın aşılarını zamanında yaptıralım.Aşı uygulamaları ilimizde aile sağlığı merkezlerinde aile hekimliği birimlerinde ve hastanelerde yapılmaktadır. Aşılar Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Grip Aşısı, Polisakkarit Pnomokok aşısı ve Hepatit A aşısı SUT( Sağlık Uygulama Tebliği)?da belirtilen risk gruplarına göre sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenmektedir.? Şeklinde bilgi verdi. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.