BİR MÜDÜR ,24 GEÇİCİ ÖĞRETMEN?LE

BİR MÜDÜR ,24 GEÇİCİ ÖĞRETMEN?LE

İl milli eğitim müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bilim ve sanat merkezinde 180 öğrenci birbirinden ilginç çalışmalara imza atarlarken ,tek bir müdür ile başarının peşinde koşuluyor.

 Düzce bilim sanat merkezi öğrencilerini ince eleyip sık dokuyarak çeşitli sınavlardan sonra kabul ediyor. Zeka düzeyi yüksek öğrencilerin zihinsel ve sanatsal alanlarda eğitim gördükleri merkezde yetkili olarak sadece tek bir müdür bulunuyor.Geçtiğimiz yıllarda iki merkezde bulunan 2 müdür yardımcısı da öğrenci sayısı 200 ün altında olduğundan görevden alınmış.

Yetkili olarak tek bir müdür ile işler yürütülmeye çalışılırken 180 öğrenci  zihinsel veya sanatsal alanlarda merkezin her gün kapısını çalıyor.il dışından gelen 24öğretmen ile çalışmalar yürütülürken, üretilen projeler ile geçtiğimiz yıllarda Türkiye çapında dereceler elde edilmiş.Bu senede 15 proje ile bu benim eserim yarışmasına katılınmış ama sonuç çeşitli nedenlerden hiç de istenildiği gibi olmamış.Eskişehir?deki bir başka yarışma içinde 10 adet proje gönderilmiş ve projeler finalist olmuş.


BİLİM SANAT MERKEZİ paylaşan: duzcetv

Bilim sanat merkezinde kapıdan girdiğinizde merkezin bambaşka bir yer olduğunu görüyorsunuz.Duvarlardaki resimler, 1. Kattaki jaws maketi sizi kapıda karşılıyor,arkadaki akvaryum ile birleştiğinde ortam canlı bir hale bürünüyor,koridorun sonundaki  jurassic  parktaki efsane hayvanların maketleri ise görenleri hayran bırakıyor.

Sanatsal çalışmaların yanı sıra bahçedeki kümes hayvanlarından her gün taze yumurtayı öğrenciler kendileri alıyor,bahçedeki serada ise kendi yetiştirdikleri sebzeleri yine kendileri topluyorlar.

Bilim sanat merkezi öğrencinin hem gelişmesi hem de yaşama ayak uydurması için biçilmiş kaftan olarak görülüyor ama, tek bir müdür ya da sorumlu ile ne kadar hizmet verebilir işte o kafalarda soru işareti olarak kalıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.