DOĞU MARMARA KOBİ’LERİ BORSA İLE GELİŞECEK

DOĞU MARMARA KOBİ’LERİ BORSA İLE GELİŞECEK

 

Doğu Marmara'da bulunan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinin Ticaret ve Sanayi Odaları işbirliği ile Halka Arz seminerleri düzenleniyor. Bu kapsamda KOSGEB, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştirilen, Doğu Marmara KOBİ'lerinin borsaya açılması için oluşturulan Gelişen İşletme Piyasaların tanıtımının yapılacağı ve bu konuda devlet desteklerinin anlatılacağı "KOBİ Halka Arz Semineri"  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyesi  Mahmut Kösemusul, Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı  Hasan Alişan, SAMİB Başkanı Metin Kar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Erkan Ayan ve çok sayıda davetli katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri  Erkan Ayan, "Doğu Marmara illerinde 2011 yılı içerisinde başlatmış olduğumuz 'Doğu Marmara KOBİ'leri Halka Açılıyor' hareketinin 2012 yılı içerisinde düzenlenecek olan il seminerlerinin ilkine hoş geldiniz diyorum. Öncelikle bu semineri düzenlerken bize ev sahipliği yaparak işbirliği gerçekleştirdiğimiz Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na ve yoğun programı içerisinde zaman ayırarak seminerimize katılan KOSGEB Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Sakarya, Kocaeli, Düzce Bolu, Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara Bölgesi, 10 bin doların üzerinde olan Kişi Başına Gayri Safi Katma Değer ile İstanbul'un ardından 2. sırada yer almaktadır. Katma değer oluşturan ve Türkiye'yi sırtlayan Doğu Marmara bölgesi, İstanbul ve Ankara arasında; sanayi, tarım ve hizmet sektörlerinin bir arada yer aldığı bir bölge olarak Türkiye'nin kalbi durumundadır. Sanayi ve Ticaret Odaları kayıtlarına göre, Doğu Marmara Bölgesi'nde yaklaşık 48 bin adet KOBİ olduğu tahmin edilmektedir. KOBİ'lerin böylesine cazip  ve net finansman olanağından yararlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise, "Bu seminerin  Sakarya KOBİ'lerine yararlı olacağını canı gönülden inanıyorum. Artık küçük olsun benim olsun anlayışının bittiğini KOBİ'ler 21. yüzyılın yeniliklerine açık olmalıdır. Bu finansman imkanı çok rahat ve basit. Sakaryalıları işletmelerini halka arz etmeye davet ediyorum" diye konuştu.
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan semineri düzenleyen MARKA ve SATSO'ya teşekkür ederek, KOSGEB'in borsaya açılacak firmalara 100 bin TL'ye varan destek verdiğini ve bunun KOBİ'ler için büyük bir avantaj sağladığını söyledi.
KOSGEB'in diğer desteklerini de  anlatan Kaplan, "Türkiye'de ki  KOBİ'lerimizin gelişmesi ve dünyaya ayak uydurması için elimizden gelen bütün imkanları sergilemekteyiz" dedi.
Seminerde Sermaye Piyasaları Kurumu (SPK) Ortaklıklar Finansmanı Dairesi KOBİ Grubu Başkanı Yıldırım Akar, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Gelişen İşletmeler Piyasası Müdürü Korhan Eryılmaz ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Birliği (KOSGEB) Finansman Daire Başkanı Mehmet Ömerbeyoğlu kendi alanlarıyla ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdiler. KOSGEB, destek programında halka açılacak KOBİ'lerin piyasa danışmanlık hizmetinin üst limit 60 bin lira olmak üzere yüzde 75'ini, bağımsız denetim hizmet bedelinin üst limit 20 bin lira olmak üzere yüzde 75'ini, SPK Kurul kaydına alma ücreti, İMKB GİP listesine kabul ücreti, MKK masrafının üst limit 10 bin lira olmak üzere yüzde 100'ünü, aracı kuruluşa ödenecek aracılık komisyonunun üst limit 10 bin lira olmak üzere yüzde 75'i karşılıyor.
Seminer sonunda günün anısına KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'a SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul bir  plaket verdi.
(İÇ-İÇ)

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.