UZMANINDAN UYARILAR!

UZMANINDAN UYARILAR!

Atatürk devlet hastanesi genel cerrahi uzmanı Op.Dr. Oytun Saffet Kahyaoğlu Dışkıda oluşacak kanamaların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

           

Televizyonumuzda her hafta Çarşamba günü akşamları ekrana gelen Mehmet İbrahimoğlu ile Sağlık programına katılan Atatürk devlet hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Oytun Saffet Kahyaoğlu , Bağırsak kanserlerindeki yoğun artışa dikkat çekerek, dışkıda meydana gelen kanamanın önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

?Dışkınızda kana rastlarsanız,çatlaktandır yada hemoroiddendir  diyerek önemsememezlik yapmasınlar,bağırsak kanseri de kanamaya neden olabilir ve bağırsak kanserleri erken evrede tespit edilmesi halinde çok büyük oranlarda yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.?

Kabızlık,Çatlak,Hemoroid,polip gibi barsak içi ve son bölümü hastalıklarının kesinlikle beslenme alışkanlıklarının yanlış olmasından kaynaklandığını belirten Kahyaoğlu, beslenme konusunda uyarılarda bulundu.


SAĞLIK REHBERİ paylaşan: duzcetv

 

?Günde en az 3 litre su içilmesi gerekiyor.Su ile birlikte lifli ekmeklerin terncih edilmesi,sebze ve meyva ağırlıklı olarak beslenmenin yapılması halinde bağırsaklarda problem yaşanmayacaktır.Yediklerimize dikkat etmemiz lazım.Sindirim sistemi ağızdan başlayıp anüste son bulan bir setsimdir.Ağızdan yerken yiyecek ile bir sorun yaşarsak bu son noktaya kadar tüm vücuda zarar verebilir.?

Ağızdan mideyle geçen yiyeceklerin burada çeşitli enzimlerle sindirilmesi sonrasında besinlerin bağırsaklara gönderildiğini de söyleyen Kahyaoğlu, kabızlık sorununun ortaya çıkartacağı sıkıntılardan da söz etti.

?Bağırsaklarda birlerde işçi bulunduğunu farz edersek her kes kendisine yarayanları alır ve gerisi posa haline gelerek dışarı atılır.Eğer posanın atılmasında tuvalet beğenmemek gibi sorunumuz varsa,yolculuk yapılıyorsa dışarı atılmayan posa içerde kalır,suyundan arınır ve kabızlık oluşur buda kabızlık başta olmak üzere bir çok sorununda başlangıcı olur.Eğer bir sorun varsa mutlaka hele durmaksızın kan varsa bir doktora gözükmek gelecekteki yaşantı için şarttır?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.