Gökçeada yağışa teslim

Gökçeada yağışa teslim

Çanakkale?nin Gökçeada ilçesinde gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı adeta felç etti.

 

Bir çok ev ve iş yerini su basarken, küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, saat 02.30 sıralarında yağışın şiddetini artırdığını, bu saatten sonra ise ilçede hayatın felç olduğunu söyledi. Çetin, ?Ada genelinde kuvvetli yağış etkili oldu. Şu an tespit ettiğimiz en fazla zarar, ilçe merkezinde. Can kaybı yok. Bu sevindirici. İlçe merkezine çok sayıda araç, sel sularıyla sürüklendi. Bazı ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bazı evlerde mahsur kalan vatandaşlarımız oldu. Kepçe ile buldukları yerden alınıp kurtarıldı. Bir çok iş yeri kullanılamaz durumda. Bir an önce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adaya gelerek zarar tespitine başlamalı. Turizm sezonu öncesinde hızlıca bu yaraları sarmalıyız? dedi.


33549 paylaşan: duzcetv

 

SEL SULARI LÜKS OTOMOBİLLERİ KAĞIT GİBİ SAVURDU

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış, ilçede hayatı felç etti. Bir çok ev ve iş yerini su basarken, küçükbaş hayvanlar telef oldu. Acı bilanço ise günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Geriye çamur deryası, selin süreklediği hasarlı lüks otomobiller, telef olan hayvanlar ile su basan ev ve işyerleri kaldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, gece saat 02.30 sıralarında yağışın şiddetini artırdığını, bu saatten sonra ise ilçede hayatın felç olduğunu söyledi.

Çetin, ?Ada genelinde kuvvetli yağış etkili oldu. Şu an tespit ettiğimiz en fazla zarar, ilçe merkezinde. Can kaybı yok. Bu sevindirici. İlçe merkezine çok sayıda araç, sel sularıyla sürüklendi. Bazı ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bazı evlerde mahsur kalan vatandaşlarımız oldu. Kepçe ile buldukları yerden alınıp kurtarıldı. Bir çok iş yeri kullanılamaz durumda. Bir an önce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü adaya gelerek zarar tespitine başlamalı. Turizm sezonu öncesinde hızlıca bu yaraları sarmalıyız? dedi.

Öte yandan günün ilk ışıklarıyla birlikte temizlik çalışmaları hızlıca başladı. Belediye ve kaymakamlığa ait iş makineleri, görevliler temizlik yaptı. Kurtarıcılar selin sürüklediği otomobilleri kurtardı. Bazı lüks otomobillerin birbirlerinin üzerine çıktığı görüldü. Adada temizlik çalışmaları sürerken, halen elektriklerin kesik olduğu, akımın saat 12.00'den sonra verileceği ifade edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.