MECLİS İTİRAZLARI GÖRÜŞECEK

MECLİS İTİRAZLARI GÖRÜŞECEK

D-100 revüzyon imar planlarına itirazlar yağıyor. Planların askı süresinde gelen 546 itiraz talebi görüşülmek üzere bugün Genel Sekreter Muharrem Tozan?ın talebi ile meclise havale edildi.

Geçtiğimiz dönem valilik ve il genel meclisini karşı karşıya getiren D-100 revüzyon imar planları yine gündemde. 30 mart yerel seçimlerinde göreve gelen yeni il genel meclisi mayıs ayı birleşimlerinde planlara yapılan itirazların görüşülmesi talep edildi. D-100 Revüzyon imar planları 7 Mart 2014 tarihinde il genel meclisi kararı ile onaylanırken, 24 mart-24 nisan tarihleri arasında askıya çıkarıldı. İl özel İdare Sekreteri Muharrem Tozan bugün verdiği önerge ile askı ilan süresi içinde gelen 546 adet itirazın görüşülmesi talebinin meclise havale edilmesini istedi.

Geçtiğimiz dönem D-100 imar planları İl Genel Meclisi ile valilik arasında gerginliğe yol açmıştı.Valiliğin usul hatası olduğu gerekçesiyle geri gönderdiği D-100 İmar Planını, olağanüstü toplanan meclis usul hatası olmadığı kararına vararak mevcut haliyle valiliğe tekrar göndermişti.

Düzce?nin tam ortasından geçen ve Kaynaşlı?dan Gümüşova?ya kadar uzanan D-100 karayolunun her iki yanından yıllar önce yapılan iş yeri, konut ve ticarethanelerin daha düzenli ve kullanımının legal olması için Düzce İl Genel Meclisi tarafından 2011 yılında gündeme getirilen imar düzenlemeleri revizyon çalışması 3 yılda tamamlanmıştı. Yapılan çalışmalar neticesinde imar planı revizyonu İl Genel Meclisi tarafından onaylanmıştı. Yeni imar planı itirazlar  için askıya çıkarıldı, herhangi bir itiraz gelmemesi halinde askı süresi sonunda plan uygulanacaktı ancak planlara adeta itirazlar yağdı. Ancak, 546 itiraz talebi göz önüne alındığında imar planlarının uygulaması da hazırlanması gibi zaman alacağa benziyor.


IGM paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.