HEMŞİRELER KÖLELİK DÜZENİNE KARŞI İSYANDA

HEMŞİRELER KÖLELİK DÜZENİNE KARŞI İSYANDA

Hemşireler Haftasında hemşirelerin sorunlarını dile getirmek isteyen SES Düzce temsilciliği devlet hastanesi acil servisin önünde açıklama yaptı.Açıklamada, sağlıkta dönüşüm projesi ile hemşirelerin iş yükü altında ezildiği vurgulandı.

SES Temsilcisi Cemal Yılmaz, Hemşirelerin sorun ve sıkıntılarını dile getiren bir açıklama yaptı.Kamu hastane birlikleri uygulamasıyla hastanelerin şantiyeye dönüştüğünü,  kar için poliklinik ve hasta odası elde etmek adına hemşirelerin giyinme odalarının ellerinden alındığını iddia etti.

Yılmaz, ?Verimlilik ve kar adına birlik içinde personel hareketleri yoğun bir biçimde yaşanmaya başlamıştır. Hemşireler güvencesiz ve emekliliğe yansımayan ek ödemeleri alamaz duruma gelmiştir. Riskli birimlerde çalışan sağlık emekçilerine sabit ek ödeme dışında herhangi bir ödeme yapılmamaktadır.


SES HEMŞİRELER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI paylaşan: duzcetv

 

Günlük 8 saat mesai 24 saatlik nöbet dönemi sona ermiş 7/24 saat esnek kuralsız çalışma dönemine geçilmiştir. Bu uygulamadan en çok etkilenen meslek gurubu ebe ve hemşireler olmuştur.? Dedi.

Ebe ve Hemşirelerin, bu kadar ağır iş yükü altında sözlü taciz ve fiziksel şiddete bağlı can güvencesinin de ortadan kalktığını iddia eden Yılmaz, bunun sağlıkta dönüşüm programı ile sağlığın piyasalaştırılması ve ticarileştirilmesinin sonucu olduğunu ifade etti.

Yılmaz, ?Sustukça, korktukça, yandaş ve etkisiz sendikalara üye oldukça geleceğimizin kararacağı açıktır. O sebeple iş yerlerimizde sağlığın bir ekip işi olduğu gerçeğiyle; tekrar ekip ruhunu canlandırarak, dayanışma ruhuyla başta iş güvencemiz ve ücret güvencemiz olmak üzere tüm haklarımız için mücadelemizi ısrarla büyütüp genişletmeliyiz. Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak; 

 Başta Sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmesini,

 Performans yerine emekliliğe yansıyacak insanca yaşamaya yetecek bir temel ücret için,

24 saat açık kreş ve çocuk bakım evlerinin açılması için,

Sağlığın ağır ve tehlikeli iş kapsamına alınması için,

 Fiili Hizmet zammı kapsamına dahil edilmesi için, 

Erken emeklilik hakkı verilmesi için,

Şiddetsiz ve güvenceli çalışma koşullarının sağlanması için,

Kadrolu-Güvenceli çalışma biçimi için,

4/b,4/c, taşeron, sözleşmeli çalışan tüm ebe ve hemşirelerin kadroya alınması için,

 Haftalık çalışma saatlerinin 35 saat olması için,

 Görev tanımlarının belirlenmesi ve yasal güvenceye kavuşturulması için,

ILO hemşirelik antlaşması imzalanarak, gerekleri yerine getirilmeli,

 Cinsiyetçi iş bölümüne son verilmesi için,

 İşyeri sağlık birimleri açılarak, iş kazaları ve meslek hastalığı tanımlarının yapılmasını talep ediyoruz? diyerek hemşireler gününü kutladı. 

Yılmaz ayrıca,  bu hafta kutlanacak Engelliler Haftası dolayısıyla yetkililere, tüm engellileri kapsayacak spor ve eğlenme merkezi inşa çağrısında bulundu.

HEMŞİRELERİMİZİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Türk Sağlık-Sen Düzce  Şube Başkanı Şemsettin Bahadır da Hemşireler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Bahadır açıklamasında, ? Ülkemizde her alanda olduğu gibi özellikle sağlık çalışanlarının, meslekleri ile ilgili gün ve hafta kutlamaları, bir kutlama programından çok, günden güne artarak devam eden mesleki sorunların ve olumsuz çalışma şartlarının konuşulduğu gün olmaktadır. Bir sağlık çalışanı olan Hemşirelerin, günden güne artarak devam eden iş yükleri ,ülke gerçeklerine göre özlük ve mali haklarındaki kayıplar, maruz kaldıkları mobbing ve şiddet olayları bu sene de Hemşirelerin gündemini fazlasıyla işgal etmektedir. Hemşirelerin bu gün en büyük sorunu halini almış, tükenmişlik sendromunun en büyük nedenidir. Zaten sayıları olması gereken sayının çok altında olan Hemşireler, bazı yandaş ve kayırmacı anlayışla, görev alanları dışında ve nöbet uygulamalarından muaaf tutulan meslektaşlarının da ekstra iş ve nöbet yükünü üstlenmek durumunda kalmaktadırlar.Bunlara mobbing ve şiddet ,?tut kolundan at dışarı? gibi çalışma hayatını zorlaştıran unsurlar da eklenince hemşirelerimizin tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaları katmerlenerek artmaktadır.? İfadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.