UYUŞTURUCU ALEMİNDE YAKALANDILAR

UYUŞTURUCU ALEMİNDE YAKALANDILAR

Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Kaynaşlı?da bir bağ evine yaptıkları baskında 4 kişiyi uyuşturucu partisi sırasında suçüstü yakaladılar. Yakalanan şahısların ikisinin daha önce aynı suçtan sabıkası olduğu anlaşıldı.

Jandarma ekipleri uyuşturucu ile mücadele noktasında yaptıkları baskında uyuşturucu alemi yapan 4 kişiyi yakaladı. Edinilen bilgilere göre, Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekipleri Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü?nde bir bağ evinde uyuşturucu alemi yapıldığı bilgisini aldılar. Gece 02.00?da yapılan baskın ile bağ evinde A.E., F.K., K.A. ve S.O isimli şahıslar uyuşturucu partisi yaparken suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslar ile birlikte yüklü miktarda uyuşturucu madde ile uyuşturucu içmek için kullanılan ve kova adı verilen düzenek ve bu düzeneğe ait parçalar yakalandı. Şahıslar jandarmada yapılan ilk sorgularının ardından Düzce Adliyesi?ne sevk edilirken, iki şahsın daha önce aynı suçtan sabıkası olduğu ve denetimli serbestlikten yararlandıkları ortaya çıktı. 

?Ben kullanıcıyım? bahanesi bitti

Hükümet tarafından meclise getirilen yeni yasa tasarısı ile uyuşturucu kullananlara da ağır cezalar getiriliyor. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma ve özendirme suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapis iken, 5 yıldan 10 yıla çıkarılacak. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis iken, 2 yıldan 5 yıla yükseltilecek. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişiler hakkında defalarca denetimli serbestlik kararı verilmesinin önüne geçilecek. Bu kapsamda uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişiler hakkında denetimli serbestlik kararı soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısı tarafından verilecek. Bu kişiler hakkında kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilecek ve 5 yıl süreyle takip edilecekler. 5 yıl içinde kişinin yeniden uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanması durumunda kamu davası açılacak. Bu süre içinde kullanmaması durumunda takipsizlik kararı verilecek. Uyuşturucu kullanan kişiler bu imkandan bir kez yararlanacak, yeniden uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaları durumunda doğrudan kamu davası açılacak. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.