TARIMDA NİSAN AYI FAALİYETLERİ

TARIMDA NİSAN AYI FAALİYETLERİ

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, 2014 yılı Nisan ayı içerisinde yapılan faaliyetleri açıkladı. Kabaoğlu, nisan ayı faaliyetleri arasında yer alan gıda denetimleri sırasında 343 denetim gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

Bitkisel Faaliyetler

Çeltik Üretimini  Geliştirme Projesi kapsamında Merkez İlçede 40, Çilimli İlçemizde 39 üretici olmak üzere toplam 79 üreticimize, 34.360 kg Çeltik tohumu dağıtılmıştır. 

Gübre, Tohum, Bitki Koruma Ürünleri ile Zirai Mücadele Alet ve Makine Bayilerine yönelik olarak değerlendirme toplantısı yapılmıştır. 

Fındık bahçelerinde önemli ölçüde zarar yapan ve verim kayıplarına neden olan kozalak akarlarının mücadelesinin anlatıldığı 2 adet çiftçi toplantısı 11-25 Nisan 2014 tarihlerinde Nasırlı ve Kozluk köylerinde düzenlenmiştir.

Nisan ayına ait ürün gelişim raporları düzenlenerek Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğüne gönderilmiştir.

 İlimiz Merkez ve İlçelerinde 30-31 Mart tarihlerinde meydana gelen don afeti sonrasında öncelikle Merkez ve İlçelerde ön hasar tespit çalışmaları yapılmış ve Bakanlığa Afet İhbar Formu gönderilmiştir. 

 İşkur destekli 8 kurs açılmış olup, kurs sonunda 136 bayan çiftçimiz eğitilmiştir.

Tarımsal  Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında ilimizde İşkur, Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle 3 adet çiftçi kursu tamamlanmış olup, Arıcılık Kursunda başarılı olan 20 kursiyer, Baklagil ve Yem Bitkileri yetiştiriciliğinde 10 kursiyer ve Süt Sığırcılığında 16 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştır.

Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü, Halkeğitim Müdürlüğü ve il Müdürlüğümüzce, Merkez Gümüşpınar Mahallesinde düzenlenmiş olan Bitki Zararlıları ile Mücadele Kursunu tamamlayan 13 bayan kursiyer ile Beyköy Beldesinde ise fındık yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 15 bayan çiftçi sertifika almaya hak kazanmıştır.

. Hayvancılık ve Su ürünleri Faaliyetleri

 Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında 11 bin 666 şap aşısı yapılarak 2 işletmeye 4 bin 877 TL tazminat ödenmiştir.

 Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında il genelinde büyükbaş hayvanlara 11 bin 666 şap aşısı ile Bin 702 yanıkara; küçükbaş hayvanlara 2 bin 179 koyun-keçi brusella ile Bin 82 koyun-keçi vebası, kedi ve köpeklere  Bin 990 kuduz aşısı yapılmıştır.

Hayvan pazarının açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde denetimler yapılmış ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

3 bin 88 baş büyükbaş hayvana kulak küpesi takılmış, 

İlimizde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 47 adet ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alınmış ve müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmemiştir.

Arı sütü projesi ile ilgili ilk üretim gerçekleştirildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Kalkınma Vakfı arasında arıcılık alanında işbirliğini geliştirmek, yeni teknolojilerin ve arı ürünleri üretim tekniklerinin benimsetilmesi için arı üreticilerinin eğitimlerinin sağlanması ve arı ıslahı temeline dayanan tekniklerin geliştirmesine yönelik olarak İlimizde yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda 20 arıcımıza arı sütü üretebilmelerine imkan sağlayan arıcılık malzemeleri dağıtılmış ve ilk arı sütü üretilmeye başlanmıştır.

 Su ürünlerinde 6 işletme denetimi yapılmıştır.

6 adet su ürünleri işletmesi denetimi yapılmış mevzuat açısından uygunsuz bir durum tespit edilmemiştir. 

 Melen Çayında meydana gelen balık ölümler ile ilgili balık ve su numuneleri alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiş sonuçları beklenmektedir. 

Gıda ve Yem Faaliyetleri 

343 gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu denetimler sonucu; 1 firmaya Türk Gıda Kodeksine aykırılıktan 13 bin 304  TL. idari para cezası uygulanmıştır.

 Alo Gıda 174 hattına gelen 10 ve Bimer hattına gelen 4 başvuru incelenmiş olup, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır. 

 Bin 825 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirilmiştir.

Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerine Gıda Mevzuatı konusunda eğitim verildi.

 

 

Kırsal Kalkınma ve Altyapı Faaliyetleri

8.Etap KKYDP Ekonomik Yatırımlar kapsamında gerçekleştirilecek satın alma işlemlerini düzenleyen ??Satın Alma El Kitabı?? Bakanlıkça yayınlandı.

Makine Ekipman Hibe Desteği kapsamında verilen 7 makine yerinde kontrol edildi.

Her hafta Perşembe günleri hayvan pazarı ve sebze pazarı dolaşılarak ürünlerin fiyatları alınıp ayın 15?inde ve 25?inde İstatistik Bilgi Sistemine veri girişi yapılmıştır.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.