VALİ VASİP ŞAHİN, VALİLER TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

VALİ VASİP ŞAHİN, VALİLER TOPLANTISINI DEĞERLENDİRDİ

 

Şahin, düzenlediği basın toplantısında Valiler Buluşmasında Bakanlar ile yaptığı görüşmeler hakkında da bilgiler verildi.
Cumhurbaşkanımız ve Başbakanın Düzcelilere selamlarını ileten Vali Şahin, "Gerçekten orda başbakanımız ve cumhurbaşkanımız samimi ve yakın ilgi göstererek, meseleleri de aynı samimiyetle bizlerle paylaşarak, vatandaşın sorununa çözüm bulunması ve bu konuda gayretli olunması noktasında talimatları oldu" dedi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na Düzce ovası içinde bulunan ilçe, belde ve köylerin ortak içme suyu projesinden bahsettiğini ifade eden Vali Şahin "Bu projenin etütleri devam ediyor. Bakana tam tekmil izahat yapılmamış. Kendisine arz ettim, ilgilendi. Zaten politika olarak bu konuda öncelikler var. Sağlıklı içme suyu sağlanması konusunda, kaynakların israf edilmeden, tek bir şebekede üretilmesi noktasında. Özel politikalar var. Ona ileriki dönemde daha fazla şahit olacağız. Yakından ilgi gösterdi" diye konuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile temaslarını anlatan Şahin "Bizim sağlıkla ilgili yapılanlar, yürütülen yatırımlar ve il olarak çeşitli tekliflerimiz noktasında oluşturduğumuz dosyayı Sağlık Bakanlığı'na ilettik. Zaten bunun bir kısmından haberdarlar. Bir kısmını da biz teklif etmiş olduk" dedi. Bakana verilen dosyada 300 yataklı TOKİ Hastanesinin yapımının gecikmesinin verdiği olumsuzlukların belirtildiğini ayrıca yeni tekliflerin olduğunu anlatan Şahin "Yeni tekliflerimizin yeniden değerlendirilmesini talep ettik. Hizmetlerin daha da güzelleştirilmesi için takviye edilmesi gereken alanlar konuşuldu. Sağlık sektöründe ülkemiz çağ atladı. Bunu Düzce'de de görüyoruz. Sektörden hizmet alma konusunda vatandaşımız oldukça rahatlamış durumda. Bu hizmeti daha kaliteli hale getirmek mümkün. Bu nedenle bazı taleplerimiz oldu" diye konuştu.
Vasip Şahin, Valiler Buluşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın sunumunda iki konuyu gündeme getirdiğini belirterek "Spor salonu yatırım programına alınmıştı. Diğer illere bu yıl içerisinde kapalı yüzme havuzu yapılacağını söyledi. Düzce kapalı yüzme havuzunun programa alınıp alınmadığı henüz netleşmemişti. Biz arsa ile ilgili problem olmadığını, yüzme havuzunun da kapalı spor salonu ile aynı arsa içinde rahatlıkla çözümlenebileceğini, yatırım programına alınmasını çok istediğimizi söyledik. Yatırım programına alındı, bu yıl ihalesi yapılacak. Bizim için güzel bir haber. 2012'ye çekmiş olmanın sevincini yaşadık. Soğancı'daki Avni Akyol Öğrenci Yurdu hiç de iyi olmayan fiziki şartlara sahip. Ben yurdu gezdim, gördüm. Yenisi yapılıncaya kadar oraya devlet adına gitmeye yüzüm yok dedim. Bakanımız da ne demek istediğimizi anladı. Kısa sürede çözelim dedi. Üniversite kampüsü içinde 500 kişilik öğrenci yurdu programa alınmıştı. Onun yanında bunu da yaptırabilir miyiz acaba diye gayret ediyoruz. Çok kısa süre içerisinde Soğancı ile ilgili de bir çözüm getirilecektir. Çünkü oradaki şartlar savunulacak, arkasında durulacak şartlar değil. Öğrencilerimizin gençlerimizi çok daha iyi şekilde misafir etmemiz lazım" dedi. Vali Şahin, prefabrik okulların durumunu MEB müsteşarı ve yatırımlardan sorumlu müsteşar yardımcısı ile paylaştıklarını kaydederek "Bu konu ciddi takip gerektiriyor. İnşallah o konuda da bir gelişme olur ümidindeyim" şeklinde konuştu. Şahin, ayrıca geçtiğimiz aylarda başlatılan Düzce'den Van'a konteynır kampanyası için Düzcelilere teşekkür etti ve şöyle konuştu: "Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 45 konteynır yapımı devam ediyor. Nakliyesini Van Valiliği ile Afet işleri kendisi yapacak.Van Valiliği de mimarisi ile ilgili çalışmayı yapacak."

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.