TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDILAR

TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDILAR

2013 yılından bu yana uygulama konulan Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında il merkezinde açılan 5 kursta eğitim alan çiftçilere bugün törenle sertifikaları verildi.

Tarımsal nüfus gençleşiyor projesine katılan çiftçiler bugün törenle sertifikalarını aldı.Süt sığırcılığı, arıcılık,fındık yetiştiriciliği, yem bitkileri yetiştiriciliği, bitkisel hastalıklarla mücadele gibi 5 ayrı dalda eğitim gören toplam 74 kadın çiftçi bugün valilikte düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törene Vali Ali İhsan Su,Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bazı belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


KADIN ÇİFTÇİLER SERTİFİKALARINI ALDI paylaşan: duzcetv

 

Vali Ali İhsan Su, genç çiftçilere fırsat verilmesi gerektiğini söyleyerek, bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu törende yaptığı konuşmada, kurslar hakkında bilgi verirken, önümüzdeki günlerde Gümüşova?da süt sığırcılığı,Gölyaka?da ise arı yetiştiriciliği konusunda kurslar açılacağını söyledi.Kabaoğlu, yıl sonuna kadar diğer ilçelerde de İş Kur İl Müdürlüğü ortaklığında tarımsal kursların açılmaya devam edeceğini bildirdi.

Programın devamında Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından kurslara katılan  çiftçilere sertifikaları verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.