ZİRAAT ODASI BAŞKANI UYARDI

ZİRAAT ODASI BAŞKANI UYARDI

Fındıkta Mart ayı sonunda yaşanan don olayı sonrasında Düzceli fındık üreticileri dondan en az etkilenen üretici oldu. Ancak son zamanlarda rekoltenin yüksek gösterilmesi ile ilgili olarak Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk; önemli uyarılarda bulundu.


ZİRAAT ODASI BAŞKANI UYARDI paylaşan: duzcetv

30 Martta yaşanan don olayından en çok fındık üreticileri etkilendi. Doğu Karadeniz?deki fındıklar don nedeniyle yanarken, bu yıl Türkiye?nin fındık ihtiyacını karşılamak ise Düzceli üreticilere düştü. Düzce fındığı ise havalarında müsait olmasıyla birlikte yavaş yavaş hasat sonuna doğru gidiyor. Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk?te fındık üreticileri için önemli uyarılarda bulundu. Öztürk Dondan etkilenen fındık üreticileri için banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden çekilen kredilerin bir yıl erteleneceğini dile getirdi.

Öztürk; ? 30 mart akşamı yağan dolu ile birlikte Türkiye genelinde fındık büyük zarar gördü. Çiftçilerimiz bu dondan büyük oranda etkilendiler. Batıu Karadeniz Dondan en az etkilenen bölgelerden bir tanesi. 15 gün önce Karadeniz Bölgesi Ziraat Odası Başkanları ile birlikte ordu da bir toplantı yaptık. Bu toplantıda çiftçilerimizin 2014 yılında uğradıkları zarar ile ilgili görüşmeler oldu. Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredilerden çektikleri kredilerin geri ödemelerinin bir yıl ertelenmesi ile ilgili bir karar çıktı. Bu karar göre bir yıllık kredi borçları ertelendi. Bu dondan Düzceli Fındık üreticileri az zarar gördü Doğu karadenize baktığımız zaman. Bizim önerimiz Düzceli üreticiler mevcut fındıklarına çok iyi baksınlar. Bu sene fındık üreticisi çok yüksek gelir elde edecek.? Diye konuştu.

Öztürk ayrıca bu sene yüksek olması beklenen fındık fiyatlarının bazı çevreler tarafından aşağıya çekilmek için rekoltenin yüksek gösterildiğini dile getirerek, beklenen rekolte miktarlarını da açıkladı.

Öztürk rekolte miktarının belli olduğunu ifade ederek spekülatif rakamlara inanılmamasını isterken, ?Ayrıca bizim bu seneki rekolte tahminimiz 250-300 bin ton civarındadır. Bu rekoltenin de birileri tarafından bilinçli olarak yüksek gösterilmeye çalışıldığını farkındayız. Rekolteyi yüksek göstererek fiyetlerı aşağılara çekme girişimi yapılıyor. Ancak fındık rekoltesi hesaplamalarımızı yaptık üreticilerimiz ve diğer çevreler bilinçli yapılan bu rekolte oynamasına inanmasınlar? diyerek uyarılarda bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.