ŞİMŞEK FAALİYETLERİ ANLATTI

ŞİMŞEK FAALİYETLERİ ANLATTI

İl Sağlık Müdürü Dr.Bekir Necati Şimşek, geçtiğimiz günlerde televizyonumuzda yer alan, "Bu ambulanslar nerede" başlıklı ve ambulansların yetersiz kaldığını içeren haberimizin ardından bugün basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 112 acil ambulans hizmetlerinde Düzce?nin olası bir çoklu kazaya hazırlıklı olduğunu söyleyen Şimşek, ambulanslarda kullanılacak personel sayısının ise yetersiz olduğunu vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Bekir Necati Şimşek, bugün düzenlediği basın toplantısıyla, sağlık müdürlüğünün çalışma alanları ve 112 ambulanslarının çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.

İl Sağlık Müdür yardımcıları,şube müdürleri ve 112 İl Ambulans servisi başhekimi ile basının karşısına geçen Şimşek, kamuoyunu bilgilendirmek adına bu tür toplantıları periyodik olarak düzenlemek istediklerini belirtti.

Toplantıda ilk olarak, Araştırma Bilgi Sistemleri Sağlığının Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şube Müdürü Hülya Arıkboğa tarafından slayt gösterisi eşliğinde il sağlık müdürlüğünün görev ve yetkileri, sorumlu olduğu birimler, sağlık kurumu, araçlar ile personel sayıları hakkında bilgiler verdi.Arıkboğa, 2014 yılının ilk 4 ayında meydana gelen 7 bin 537 vakaya ilk on dakika ulaşma başarısının yüzde yüz olduğunu belirtti.

Slaytlı sunumun ardından İl Sağlık Müdürü Necati Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şimşek, yoğun bakım yatak sayısı ve vasıflı personel anlamında Düzce?nin iyi durumda olduğunu söylerken,devlet hastanesi inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini, BİMER ve SABİM?e gelen şikayetlerin ise çoğunluğunun iş olup bittikten sonra yapıldığı için çözüm üretmeye yönelik olmadığını vurguladı.

Şimşek, geçtiğimiz günlerde Olimpiyat kavşağında yaşanan kaza sırasında Çilimli?den istenen ambulansın geç geldiği eleştirileri ile ilgili olarak ise, 5 istasyonda faal olarak 5 ambulans bulundurulduğunu, yedekte bekleyen ambulanslar için ise, nüfusa göre merkez için 1 personel açılabileceğini söyledi.Şimşek, olası bir çoklu kaza için Düzce il sağlık müdürlüğünün hazır olduğunu vurguladı.Ekip sayısının yetersi olduğunu savunan Şimşek, merkezde bir istasyona daha ihtiyaç olduğunu ifade etti.

112 İl Ambulans servisi başhekimi Dr. Elif Şen ise, 112 çağrı merkezine günde bin çağrı geldiğini ancak bunlardan sadece 50 ya da 100?ünün gerçek vaka çıktığını belirterek yaşanan sıkıntıyı vurguladı.

 


AMBULANS VAR PERSONEL YOK paylaşan: duzcetv


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.