İÇ SULARDA AV YASAKLARI SONA ERDİ

İÇ SULARDA AV YASAKLARI SONA ERDİ

İç sularda 15 Mart 2014 tarihinde başlayan av yasağı dönemi 15 Haziran 2014 tarihi itibariyle sona erdi. Amatör balıkçıların Baraj, Göl ve Akarsularda uygulanan boy ve av araçları yasaklarına uymalarının, sürdürülebilir avcılık için önemli olduğu bildirildi.

15 Mart 2014 tarihinde başlayan iç sularda av yasağı dönemi sona erdi. Av döneminin sona ermesi ile birlikte, amatör avcıların  uyması gereken  kurallar açıklanırken, Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılmasının yasak olduğu bildirildi. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımının da yasak olduğu açıklandı. 

Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasak olduğu açıklanırken, bir amatör balıkçının en fazla 4 olta takımı ile avlanabileceği, olta başına iğne sayısının 3 adedi geçmemesi, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamayacağı ve her olta takımında iki iğne bulunabileceği uyarıları yapıldı.

 


İÇ SULARDA AV YASAKLARI SONA ERDİ paylaşan: duzcetv

 

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ?Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız iç su ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. Avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasak. Balıkçılarımızın zaman boy ve miktar yasaklarına uymaları su ürünlerimizin geleceği ve stoklarımızın korunması için çok önemlidir?? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.