UYARIDA BULUNMUŞTU?

UYARIDA BULUNMUŞTU?

Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Akçakoca köylerinde fındık çotanak sayımları yapıldı.Ancak geçen yıl 10 bin olan fındık rekoltesinin bu yıl don yemesine rağmen 17 bin olarak çıkması, Ziraat odası başkanı Ramazan Öztürk?ün uyarısında haklı mı sorusunu akıllara getirdi.

Akçakoca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Akçakoca köylerinde fındık çotanak sayımları yapıldı.Yapılan çotanak sayımları, 218.000 dekar fındıklık alanda yapılırken, bu yılın Akçakoca rekolte tahmini 27 bin ton olarak tespit edildi. Akçakoca'nın 43 köyünden farklı yükseltilerden seçilen 3 fındık bahçesinin 3'er dalında yapılan çotanak sayımının, en fazla 1 bin tonluk sapmaya uğradığı ve her sene gerçeğe yakın bir rekoltenin ölçülebildiği öğrenildi.

Geçen yıla bakıldığında  2013 yılı fındık rekoltesi Akçakoca'da 10 bin 775 ton olarak çıkarken, bu yıl mart ayında Batı Karadeniz'i vuran, Akçakoca?nın da kısmen etkilendiği don olayının ardından rekoltenin 27 bin  çıkması geçtiğimiz günlerde televizyonumuza rekolte konusunda açıklamalarda bulunan ziraat odası başkanı Ramazan Öztürk?ün üreticilere yaptığı uyarıları akıllara getirdi.

Fındıkta Mart ayı sonunda yaşanan don olayı sonrasında Düzceli fındık üreticileri dondan en az etkilenen üretici olmuştu. Ancak son zamanlarda rekoltenin yüksek gösterilmesi ile ilgili olarak Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk; önemli uyarılarda bulunmuştu.


FINDIK paylaşan: duzcetv

 

Öztürk, bu sene yüksek olması beklenen fındık fiyatlarının bazı çevreler tarafından aşağıya çekilmek için rekoltenin yüksek gösterildiğini dile getirerek, beklenen rekolte miktarlarını da açıklamıştı.

Öztürk, ? rekolte miktarının belli olduğunu ifade ederek spekülatif rakamlara inanılmamasını isterken, ?Ayrıca bizim bu seneki rekolte tahminimiz 250-300 bin ton civarındadır. Bu rekoltenin de birileri tarafından bilinçli olarak yüksek gösterilmeye çalışıldığını farkındayız. Rekolteyi yüksek göstererek fiyetlerı aşağılara çekme girişimi yapılıyor. Ancak fındık rekoltesi hesaplamalarımızı yaptık üreticilerimiz ve diğer çevreler bilinçli yapılan bu rekolte oynamasına inanmasınlar? diyerek uyarılarda bulunmuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.