SATIŞA ÇIKARILDI

SATIŞA ÇIKARILDI

Düzce merkezde genişleme ihtimali olan tek okul Uzunmustafa ilkokulunun özel idareye ait boş alanı, okul yeri için milli eğitime devredileceğine satışa çıkarıldı.

Uzunmustafa ilkokulu 32 derslik ile eğitime hizmet veriyor.Ancak okul ortaokulla birlikte olması nedeniyle yetersiz kaldığından, ortaokulda okuyan öğrenciler Mustafa kemal ortaokuluna gidecekler.Mustafa Kemal?deki yoğunluktan dolayı da sınıfların yeni dönemde 45 ila 50 kişi arasında olacağı tahmin edilirken, Uzunmustafa okul binası büyütülmek yerine başka bir uygulamaya gidildi.

Şehir merkezinde genişleme imkanı bulunan Uzunmustafa ilkokulunun yanındaki 495 ada ve 2 parsel, özel idareye ait olan 3360 m2 arsa üzerindeki birkaç prefabrik dışında satış bekliyor. Yeni düzenleme ile Düzce merkezde ortaokul sıkıntısı çekileceği ortaya çıktı. Bazı okulların birleşmesiyle sınıfların 45-50 kişi arasında olacağı tahmin edilirken, bu boş arazinin özel idare tarafından satılmak yerine milli eğitime ortaokul yapılmak kaydı ile devredilmesi Düzce?deki okul sıkıntısına çare olacak gibi gözüküyor.


OKUL İÇİN EN UYGUN ALAN paylaşan: duzcetv

 

Düzce?de ortaokul sıkıntısı olduğu ve Çıraklık eğitim merkezinin kapatılarak imam hatip ortaokulu yapılmak istendiği bilinirken,Uzunmustafa ilkokulunun yanındaki bu boş alanın milli eğitime devredilerek ortaokul binası yapılması  eğitime yapılacak en büyük katkı olarak görülüyor. Bu alanda ayrıca, çıraklık eğitim merkezi ile birlikte bir eğitim adasının oluşmasının da sağlanacağı düşünülüyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.