PROJEDE 4 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

PROJEDE 4 BİN KİŞİYE ULAŞILDI

10 Şubat 2014 tarihinde Vali Ali İhsan Su?nun imzası ile başlayan Deniz Yıldızı projesi kapsamında uyuşturucuya son verilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda Düzce?de 2014 yılı içerisinde 35 ayrı mekanda yaklaşık beş bin kişiye ulaşılarak madde bağımlılığı ile ilgili konferanslar düzenlendi.

 

Düzce Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü?nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şubat ayından bugüne kadar yapılan çalışmalar tek tek kaleme alındı. Deniz Yıldızı projesi kapsamında uyuşturucu madde bağımlılığı ve kaçakçılığı ile ilgili bilgilendirme ve buna bağlı nedenlerin oluşturduğu hastalıklar düzenlenen konferanslar ile öğrenci öğretmen ve sağlık personelleri bilgilendirildi. Yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı.

 

Talep azaltımına yönelik çalışmalar yapıldı

 

Uyuşturucu madde kaçakçılığı ve bunun neticesi olarak ortaya çıkan madde bağımlılığı sorunu tüm dünya ülkelerinin üzerinde durduğu bir konudur. Son yıllarda yakalanan uyuşturucu madde miktarı ve yakalanan suçluların sayısı dikkate alındığında madde bağımlılığı ile mücadelenin çok kapsamlı olması gerektiği ve kurumlar arası işbirliğinin mutlak suretle yerine getirilmesinin zorunluluğu oluşmuştur. Yürütülen adli çalışmaların başarısı ortada olmakla birlikte maddenin arzının yanı sıra talep azaltımına yönelik yürütülecek faaliyetlerin uyuşturucu ile mücadeleye sunacağı katkı tartışılmaz bir gerçektir.

 


DENIZ YILDIZI paylaşan: duzcetv

 

TUBİM destek verdi

 

Uluslararası resmi anlaşmalarla kabul edilen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan ulusal temas noktası TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi), illerde bulunan il temas noktası görevlileri ile işlevini yürütmekte ve bu merkeze 22 bakanlık ve kuruluş bağlı bulunmaktadır. İl temas noktalarında bulunan görevlilerin görevi ise illerde madde bağımlılığına karşı eğitici programlar düzenlemek ilin bağımlı ve bununla mücadele profilini ortaya koymak ilin mücadele stratejisini oluşturmak bunları yaparken diğer kurumlarla işbirliği içinde hareket ederek yapılan faaliyetleri ulusal temas noktasına aktararak ulusal stratejilerin belirlenmesine katkıda bulunmaktır.

 

Yaklaşık 5 bin kişiye konferans verildi

 

İl Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan TUBİM il temas noktalarımız tarafından hazırlanan ve sayınValimiz Ali İhsan SU? nun 10/02/2014 tarihli olurları ile uygulamaya konulan denizyıldızı projesi kapsamında 2014 yılı içerisine gerçekleştirilen 35 ayrı farkındalık ve talep azaltımı çalışması ile 3344 lise öğrencisi,863 öğretmen,47 sağlık personeli olmak üzere toplamda 4254 kişiye ulaşılarak madde bağımlılığı konusunda konferanslar düzenlenmiştir.

 

Site ile dünyaya hizmet veriyoruz

 

Yine denizyıldızı projesi kapsamında hazırlanan www.duzcedenizyildizi.net web sitesi aracılığı ile halkımızın tamamına yönelik madde bağımlılığı konusunda bilgilendirici çalışmalar yürütülmeye devam edilmektedir. Suçla mücadelemiz halkımızın da desteği ile aralıksız devam etmektedir. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.