SENDİKA ETKİSİ VELİLERİ HUZURSUZ EDİYOR!

SENDİKA ETKİSİ VELİLERİ HUZURSUZ EDİYOR!

Düzce?de son günlerde, Milli Eğitimde Müdür atamalarından, okulların dönüşümlerine kadar yapılan uygulamalarda oluşturulacak komisyonu Memur-Sen ile Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin belirlediği ve bu nedenle yanlış adımlar atıldığı konuşuluyor.

Son günlerde Milli Eğitimden ardı ardına gelen açıklamalar, binlerce öğrenci ve birçok okul müdürünü ilgilendiriyor.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, görevde dört yılı tamamlayan 165 okul müdürünün göreve devam edip etmeyeceğini, okul aile birliği, sendikalar, öğretmenler, veliler ve Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlularından alınacak puanların belirleyeceğini vurgularken, diğer taraftan da aynı gün yaptığı başka bir açıklama da, Fatih Projesi kapsamında iki yıl içerisinde 9 okulda dönüşüm yapıldığını ve 3 bin 428 öğrencinin dönüşüme tabi tutulduğunu, yeni eğitim öğretim döneminde 26 okul ve 15 bin 926 öğrencinin dönüşüme dahil edileceğini belirtmişti.


OKULLARDABİRLEŞME KAOSU paylaşan: duzcetv

 

VELİLER TEPKİLİ! SINIFLARDA 50 ÖĞRENCİ OLABİLİR!

 Burası Düzce?de yer alan habere göre, bu durum bazı rahatsızlıklara neden oldu.Özellikle merkezde bulunan ve ikili eğitim yapan 4 okulun dönüşümü sırasında, ortaokul olarak düşünülen okulların mevcudu karşılayamayacak olması ciddi sorun oluşturdu.

Bu konuda veliler de oldukça tepkili. Herkesin hemfikir olduğu konu; okulların ilk ve orta okul olarak ayrılması.

Ancak yaklaşık 6.000 öğrencinin öğrenim gördüğü okullarda, özellikle Uzun Mustafa Ortaokulunda 1000'in üzerinde öğrencinin derslik sayısı daha az olan Mustafa Kemal Ortaokulu ile birleşecek olması, yine benzer şekilde derslik sayısı fazla olan Namık Kemal Ortaokulunun İsmetpaşa ile birleşmesi, bu okulların orta okullarında sınıf mevcutlarının 45-50 öğrenciye çıkmasına neden olacak. Bu uygulama, Düzce?nin en başarılı okullarından olan bu dört okulun başarı düzeyinin aşağı çekileceği endişesini ortaya çıkarttı.

ÖZEL OKULLARA YÖNLENDİRME Mİ VAR?

Yine bu okullarda ikili eğitim devam ettiğinden ve 7+7 toplam da günlük 14 saatlik ders dağılımı olacağından, sabah 07:00 akşam 19:00 saatleri arası eğitim olacak.Öte yandan, seçmeli derslerin, hiç bir ek salonu ve laboratuar imkanı olmayan bu okullarda uygulanması güçlüğü de ayrı bir endişe durumu oluşturuyor.Hal böyle olunca, başarılı öğrencilerin özel okullara yönlendirileceği düşüncesi de ortaya çıkıyor.

MÜDÜR RANDEVU VERMİYOR!

Düzce İl Milli Eğitim Müdürünün ise dertlerini anlatmak isteyen okul aile birliği başkanlarına randevu vermediği, aldığımız haberler arasında.Veliler ne yapacağını bilemez durumdayken, bir taraftan da Fatih Projesi'nin dönüşmeyen okullara uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Veliler; ?Eğitimde amaç kaliteyi arttırmaksa, 30 kişilik sınıflardan öğrencileri alıp 45-50 kişilik sınıflar oluşturmak neden? Bu okullarda ikili eğitimi bitirmek amaç değil mi?? diye soruyorlar.

SENDİKA VE SİYASETÇİ  ETKİSİ VELİLERİ HUZURSUZ EDİYOR!

Öte yandan, Milli Eğitim de yaşanan Müdür atamalarından, okulların dönüşümlerine kadar yapılan uygulamalarda, oluşturulacak komisyonu Memur-Sen ile Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin belirlediğini ve bunun arkasında da Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın durması neticesinde yanlış adımlar atıldığı konuşuluyor.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'ın da daha önce bir sendikada yönetici olduğu ve o bakımdan adı geçen sendikaya yakın olmasından kaynaklı, binlerce öğrenci ve 165 okul müdürünü etkileyecek bu kararları dikkate aldığı söylentileri, veliler arasında huzursuzluk yaratıyor.

Türk eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş ise bu konularda sessiz kalmayı tercih edip sadece gelişmeleri izliyorlar.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.