SAĞLIĞA YÜRÜDÜLER

SAĞLIĞA YÜRÜDÜLER

 Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında 2014 yılı ?Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı? ilan edildi.

 İl Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda Cumayeri Belediyesi ve Düzce Rafting Tesislerinin destekleriyle, Müdür Yardımcısı Dr. Mahir ARSLAN, Şube Müdürleri, Sağlık personeli ve ailelerinin katılımıyla 22 Haziran 2014 Pazar günü ?Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz? temalı doğa yürüyüşü Dokuzdeğirmen köyünde gerçekleştirildi.

           Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı?na uygun olarak yıl içinde Fiziksel aktiviteler gerçekleştirilirken, vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak, bireylerin besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlayan Fiziksel hareket azlığının ve hareketsiz bir yaşam şeklinin, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşma riskini artırdığına dikkat çekildi.

 Düzenli fiziksel aktivitenin yararları ise, yaşam süresini ve kalitesini artırır.Zihinsel yeteneği geliştirir, hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler.Enerji harcamasına neden olduğu için vücut ağırlığının dengede tutulmasına yardımcı olur. Yağ dokusunu azaltır, kas dokusunu arttırır, Kalp- damar hastalıkları riskini azaltır şeklinde sıralandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.