BEL FITIĞI YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

BEL FITIĞI YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Bel fıtığının erkek ve bayanlarda etkileri neler. İnsan hayatını olumsuz etkileyen bu hastalığın tüm etkileri dün akşam Sağlık programında konuşuldu.

Televizyonumuzda her hafta Çarşamba günü akşamları yayınlanan Sağlık programına konuk olan  Bolu özel Çağsu hastanesi Algoloji uzmanı Doç.Dr.Nebahat Gülcü Bulut,  Ameliyatsız bel fıtığı tedavisinin mümkün olduğunu belirterek, hastalığın kısmi felce yol açtığını söyledi.

Bulut,  ?Fizik tedavinin yeterli olmadığı,cerrahi müdahale için erken olduğu dönemde Algoloji uzmanları devreye girerler.Bel fıtığı olup da hastalara teşhis konulmada akla  gelmeyen iki sorun gözden kaçmaktadır.Bunlardan birincisi kısmı felçtir.Hasta ayağını kaldıramaz,ayak parmakları düşük durduğundan düz zeminde bile takılarak düşer düştükçe dizi başta olmak üzere başka bölgelerde sorunlar oluşmaya başlar.Kısmı felç olduğunu aklına getirmeyen hasta bunun normal bir şey olduğunu düşünerek yaşamına devam etmek ister oysa bunun tedavisi mümkündür? dedi.

Bel fıtığının hem kadınların , hem de erkeklerin yaşamını olumsuz etkilediğini söyleyerek, bel fıtığının bazen belirti göstermediğini kaydetti.

Bulut ?Bel fıtığı olan kişilerin normal hayatlarında sıkıntılar yaşanır.Bel fıtığının yaptığı baskı ile belden aşağıdaki bir çok sinir etki altında kalacağından hastalarda sorunlar başlar.Aynı şey kadınlar içinde sorun olarak teşkil eder. Bel fıtığı her zaman belirteler verecek diye de bir kural yoktur ileri derecede bel fıtığı olup da sorun yaşamayan hastalar biliyorum.?dedi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.