EĞİTİM YANLIŞ KİŞİLERE VERİLDİ

EĞİTİM YANLIŞ KİŞİLERE VERİLDİ

Düzce İl Özel İdaresinde geçtiğimiz günlerde Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Eğitimi verildi. Ancak, kontrollü güç, şeffaflık,yatırımları yönlendirme, hesap verilebilirlik gibi konularda verilen eğitimin, bunlar görevleri olan meclis üyelerine değil,özel idare ve bazı kurum personellerine verilmesi dikkat çekti.Eğitimlere meclis üyelerinin de çağırıldığı ancak meclis üyelerinin gelmediği öğrenildi.

30 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen İl Genel meclisi aldıkları bazı yanlış kararlar nedeniyle sık sık eğitim düzeyleri ile ilgili olarak eleştiriye maruz kalıyorlar. Meclis üyelerinin görevi olan konularda aydınlatmak amacıyla,  il Özel idarede Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Düzce İl Özel İdaresi 2015-2019 Stratejik Plan Hazırlık Çalışmaları Eğitimi yapıldı.

Eğitim Kıdemli Proje Uzmanı ve Eğitmen, Endüstri Yüksek Mühendisi tarafından verildi. Ancak çok ilginç başlıklarla verilen eğitimin sonunda, aslında meclis üyelerine verilmesi gereken eğitimin yanlış kişilere verildiği görüldü. il özel idare ve İl Emniyet Müdürlüğü, Konuralp Müzesi, Düzce Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, Düzce Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Düzce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü?nden çok sayıda personele verilen eğitimin sonunda, Özel İdaresi için Taslak İzleme-Ölçme-Değerlendirme Modeli hazırlandı. Eğitimin sonunda hazırlanan Taslaklar maddeler halinde sıralandı.


EĞİTİM YANLIŞ KİŞİLERE VERİLDİ paylaşan: duzcetv

Neden stratejik plan? adı altında sıralanan maddelerdeki konular tamamen il genel meclisinin görevlerini kapsarken, bu eğitimden meclis üyelerinin yararlanıp yararlanmadığı ve toplantılarında bu plana uyup uymayacakları da merak ediliyor.

Neden stratejik plan?şeklinde sonuç maddelerinde ise hayli ilginç konular var. Bunlardan bazıları il genel meclisi üyelerinin çok da yabancı olmadığı konular. Kaynakların etkin kullanılması,Denetlenebilir sonuç, kontrollü güç, şeffaflık, yatırımlara yön verme, hesap verilebilirlik, bu eğitimden çıkan, ancak personeller yerine meclis üyelerini daha çok ilgilendiren bazı konular.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.