LOZAN ANDLAŞMASININ 91. YILI

LOZAN ANDLAŞMASININ 91. YILI

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nural Madencioğlu, Lozan Barş Andlaşmasının 91.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda bu tarihin, Türk milletinin bağımsızlığının, özgürlüğünün dünyaya ilanı olduğunu kaydetti.

 

   Madencioğlu açıklamasında, ? 24 Temmuz 1923 tarihi, Yüce Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun dünyaya duyurulduğu gündür. Bugün Türk milletinin bağımsızlığının, özgürlüğünün dünyaya ilanıdır. Bağımsız bir devlet olarak kendi iradesi ile imzaladığı bir şeref belgesidir Lozan. Dünyada emsali görülmemiş bir mücadele veren Türk ulusunun kurtuluş savaşından sonra kurtarıcısı M. Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurduğu saygın onurlu Türk devletinin kuruluşudur Lozan.? İfadelerine yer verdi.

 ?Bugün, bu güzel saygın devletimiz iç ve dış düşmanların işbirliği ile saldırı altındadır. Atatürkçüler bu saldırıları ibretle izlemekte gerekli tedbirleri almaktadırlar. Devletine, Cumhuriyet'ine, Atatürk'üne gönülden bağlı olanların, bu olumsuz hareketleri etkisiz hale getirme gayretleri sürmektedir.? Diyen Madencioğlu, ? Lozan antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dünyaya duyuruluşunun 91. yılında onurluyuz, gururluyuz. Bu heyecanı milletimizle paylaşıyoruz. Lozan'ı anıyoruz, anlıyoruz, bu bilinci ve heyecanı gelecek nesillere aktarmanın heyecanı içindeyiz.? Dedi.

   


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.