BAYRAM?DA KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

BAYRAM?DA KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

Daha dün Vali ve belediye başkanı incelemelerde bulundu, bayramda açılacak denildi ama Şaguç köprü inşaatında beklenmedik bir gelişme oldu.Şaguç köprüsü işçileri hakları olan parayı alamayınca işi bırakıp köprü üzerinde eylem yaptılar. İşçiler, ?yaptığımız gibi yıkarız? derken, paralarını almazlarsa bayram günü köprüyü kapatacaklarını belirttiler.

Geçtiğimiz aylarda başlayan Şaguç köprüsü inşaatı için memleketlerinden Düzce?ye gelen işçiler aylardır hakları olan parayı alamayınca işi bırakıp eylem yaptılar.


İŞÇİLER KÖPRÜYÜ BAYRAMDA KAPATMAYI DÜŞÜNÜYOR paylaşan: duzcetv

Eylem yapan işçiler iddiaya göre, dün köprü inşaatında Belediye başkanı Mehmet Keleş ve Vali Ali İhsan Su?nun incelemeleri sırasında belediye başkanının yanına giderek maaşlarını alamadıklarını ve ceplerinde beş kuruş paralarının kalmadığını belirttiler. Belediye başkanından işçilere gelen cevapta ise ,? siz kendinize banka hesabı açın paralarınız yarın yatırılacak? oldu.

Belediye başkanının hesap açın isteği üzerine ceplerindeki son parayı kullanarak hesap açan işçiler paralarının yatmadığını görünce işi gücü bıraktılar. İşçiler eğer paraları yatmazsa köprüyü yaptıkları gibi yıkacaklarını belirttiler.

Eylem yapan işçiler,? şu ana kadar köprüyü gece gündüz demeden bitirmeye çalıştık. Bizler köprünün bir an önce bitmesi için el birliği ile elimizden gelenin fazlasını yaparak köprüyü bu hale getirdik. Fakat biz bu çalışmanın karşılığını göremedik. Maaşlarımızın kuruşu dahi yatmadı.   Bizler sayın Valimizden yardım bekliyoruz. Mübarek üç aylarda bu  kadar insanın çoluk çocuğu var. bizler gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bizlere gerekçe olarak Devlet Su İşlerinden para yatmadığını söylüyorlar. Ailelerimize telefonlarda cevap dahi veremez olduk. Bizlerden hesap numarası istediler. Cebimizde ki son para ile gittik bankadan hesap numarası açtırdık. Telefon açıyoruz. Telefonlarımıza bakan yok. Burada bizim başımızda ilgilenen kimse yok. Burada hiç kimse bize sahip çıkmıyor. Dün belediye başkanı geldi paranızın hepsini size tahsis edeceğiz dedi. Şimdi belediye başkanı da gelmiyor Vali de gelmiyor. Biz burada napalım köprüyü mü sökelim. Gerekirse bayram günü köprüyü kapatacağız.  Biz dilenci değiliz. Hakkımız olan parayı istiyoruz. Nasıl çalıştırdılarsa bizde paramızı istiyoruz. Dün burada Belediye başkanı, sayın Valimiz ve Devlet Su işleri Müdürü inceleme yaptı ve paramızın yatırılacağını söylediler. Ama paralarımız hala yatmadı. Yemek getiren şirket para alamadığı için artık bize para getirmiyor. Bu nasıl Düzce?  Burada insana sahip çıkılmıyor mu? Biz burada paralarımızı alıncaya kadar bekliyoruz? dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.