SAZLI SÖZLÜ SERGİ

SAZLI SÖZLÜ SERGİ

Düzce Toplum Ruh Sağlığı merkezi hastaları, eserlerini açtıkları sergi ile görücüye çıkarttı. Serginin açılış gününde rehabilitasyon alan hastalar gitar çalarak, şarkılara eşlik ettiler.

Düzce Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ruhsal sorunları olan vatandaşlara terapilerle sağlıklarını kazandırarak, toplumun bir ferdi yapma çabasına devam ediyor. Bu kapsamda merkezde Halk Eğitim Merkezi ve akşam Sanat Okulu desteği ile çeşitli el işi kursları da düzenleniyor.

Merkezde rehabilitasyona giden hastalar ebru sanatından liflere kadar aldıkları el işi eğitimleri ile ortaya çıkan eserlerini Belediye Sergi Salonunda görücüye çıkarttılar. Sergide işlemeli çantalar, işlenmiş yastık, yorgan kılıfları, kitap ayıraçlarının yanı sıra ebru tabloları, yağlıboya tablolarda bulunuyor.


SERGİ paylaşan: duzcetv

Sergi hakkında bilgiler veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Yıldız, şizofren hastaların tedavi olduğu merkezde verilen kurslara katılanların el emeklerinin sergilendiğini belirtti.

Yıldız,?1 yıldır Toplum Ruh Sağlığı merkezinde görev yapmaktayım.Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Atatürk Devlet Hastanesi Bünyesinde 2002 yılından bu yana hizmet vermekte.Burada şizofren hastalara hizmet veriyoruz.Onları rehabilite edici çalışmalar yapıyoruz.Sosyal hayata kazandırmak için,beceriler kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz.Halk Eğitim Merkezi ile bağlantı içerisindeyiz.Resim,müzik,el sanatları,ebru hocası geliyor.Bu doğrultuda dersler yapıyoruz. O derslerde çıkan ürünleri de sergiliyoruz.Sergide ebrularımız,resimlerimiz var,el sanatlarında yapılan takılar,el işleri var.Ortalama olarak 20-30 hastamızın katkısı var bu sergiye.?dedi.

Kurdela kesimi yapılmadan sade törenle açılan sergide merkeze gelerek rehabilitasyon alan hastalar, çalınan gitara eşlik ederek şarkılar söylediler.

Neşe içinde açılan sergiyi gezenlerde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi?nde hastaların yaptıkları eserleri yakından incelediler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.